Puutarhurin kalakeitto

25 min
0
0

Puutarhurin kalakeitto

MU
GL
0
0
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 guutta perunaa
  • 4 kplporkkanaa
  • 2 kplkesäsipulia
  • 1 kplparsakaalia
  • 10 dlkalalientä
  • 400 gahvenia (ruodottomaksi fileoituna)
  • 2 dlherneitä
  • 2 1/2 dlkasvirasvasekoitetta (rasvaa 15 %)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 3 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Huuhdo ja hankaa perunat ja porkkanat puhtaiksi. Huuhtele muut kasvikset. Paloittele kasvikset suupaloiksi ja kumoa ne kiehuvaan liemeen. Keitä melkein kypsäksi.

Lisää kuutioidut kalafileet, herneet ja kasvirasvasekoite. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla, kunnes kala on kypsää. Mausta makusi mukaan puutarhurin kalakeitto  suolalla ja pippurilla. Lisää kalkeiton päälle runsaasti tilliä.

•Myös onkikaloista syntyy maukas keitto. Fileoi isommat kalat ja keitä peratuista pikkukaloista maukas liemi keittoon.

•Keitä pienistä onki- tai katiskakaloista rantakalaa. Perkaa kalat ja keitä ne vähässä, sipulilla, suolalla, maustepippureilla ja laakerinlehdillä maustetussa vedessä, kunnes kalat ovat kypsiä. Lisää liemeen lopuksi vähän voita ja ruohosipulisilppua. Jos haluat, voit lisätä kalojen kanssa pataan myös perunalohkoja.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä