Kotivinkki

Pursotetut suklaapikkuleivät

4
0

Pursotetut suklaapikkuleivät

Teksti Kotivinkki
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 200 gvoita tai leivontamargariinia
  • 1½ dlsokeria
  • 1kananmuna
  • 3½ dlvehnäjauhoja
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta

KORISTELUUN:

  • maito- tai valkosuklaata
  • pistaasipähkinä- tai mantelirouhetta
  • karkkirouhetta tai nonparelleja

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää kananmuna voimakkaasti sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet kulhossa ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

2. Lusikoi taikina pursotusterällä varustettuun pursotinpussiin. Pursota taikinasta leivinpaperin päälle renkaita, hevosenkenkiä tai suoria, noin viiden sentin viivoja.

3. Paista pikkuleipiä uunin keskitasolla 175 asteessa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla (katso vinkit).

Vinkki!

Koristeluvinkki 1 Halkaise vaahtokarkki ja aseta se paistetun keksin päälle. Jatka kypsentämistä 175 asteessa noin kaksi minuuttia, kunnes karkki sulaa hieman. Koristele sulalla suklaalla ja karkki- tai pähkinärouheella. Koristeluvinkki 2 Sulata valitsemaasi suklaata paloiteltuna vesihauteessa. Dippaa keksejä sulaan suklaaseen. Ripottele pinnalle pähkinä-, manteli- tai karkkirouhetta.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä