Kotivinkki

Purkkisalaatti – valmiiksi koottu annos on nappivalinta maukkaaksi lounasevääksi

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Purkkisalaatti valmistuu vartissa ja sopii mainiosti vaikka evääksi. Samalla vaivalla on helppo kokata illallinen ja lounas seuraavalle päivälle.
KA
MU
0
0


Ainekset (2 annosta)

Purkkisalaatti

  • 1 dlcouscousia
  • 3tomaattia
  • 4mintunoksaa
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 tlk (230 g)papuja
  • 1 rklvoita tai margariinia
  • 1valkosipulinkynsi
  • ½ rkurapeaa salaattia
  • ½kurkku

Kastike

  • 1½ tldijonsinappia
  • 1 rklvaaleaa balsamiviinietikkaa
  • ripaus suolaa
  • 3 rkloliiviöljyä
Tulosta

Purkkisalaatti valmistetaan näin:

  1. Kiehauta vettä ja kypsennä couscous suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuutioi tomaatit ja hienonna minttu. Lisää couscousin joukkoon tomaatit, minttu ja sitruunamehu. Sekoita ilmavaksi.
  3. Huuhtele ja valuta pavut. Kuumenna rasva pannulla. Lisää hienonnettu valkosipuli ja pavut. Sekoittele muutama minuutti, kunnes pavut ovat saaneet makua.
  4. Jaa couscous purkkien pohjalle. Revi päälle kerrokseksi salaattia ja papuja. Viimeistele kurkkusuikaleilla tai -paloilla.
  5. Sekoita kastikkeen aineet kulhossa. Lorauta kastiketta purkkeihin, tai tarjoa erikseen. Purkkisalaatti säilyy jääkaapissa mainiosti seuraavaan päivään.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »