Maku

Purjotäytteinen kala ja uunijuurekset

45 min
4.5
0

Purjotäytteinen kala ja uunijuurekset

MU
GL
0
4.5
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 300 gvaaleaa kalaa (perattuna ja suomustettuna)

Täyte

  • 100 gpurjoa
  • 1/2 rklrypsiöljyä
  • 3 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 1/2 rklsitruunamehua
  • 1 tlhunajaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 rkltuoretta minttua
  • 1/4 tlmustapippuria

Uunijuurekset

  • 2 kplpunajuurta
  • 4 kplporkkanaa
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1 tlhunajaa
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN20 min

Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Aloita kuorimalla punajuuret ja porkkanat. Sivele kokonaisille juureksille hiukan öljyn ja hunajan seosta. Nosta punajuuret uuniin pieneen vuokaan, jätä porkkanat vielä odottamaan.

Halkaise, huuhtele ja silppua täytteen purjo. Kuumenna teelusikallinen öljyä pannulla ja kuullota purjot pehmeiksi. Nosta pannu syrjään ja lisää loput täytteen aineet.

Täytä kalan vatsa seoksella. Ripottele kalan kylkiin vielä hiukan suolaa sekä mustapippuria. Kääri leivinpaperista kalan ympärille paketti.

Nosta porkkanat sekä kalapaketti uuniin punajuurten viereen. Anna kypsyä noin 20 minuuttia.

Hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita se lopun hunajaöljyn joukkoon. Sivele seosta kypsien juureksien ja kalan pintaan. Ripottele juureksille suolaa.

Maistele purjotäytetyn kalan ja uunijuuresten kastikkeena rahkalevitettä.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä