Kotivinkki

Purjorisotto

45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
Purjoko arkinen? Pitkänhuiskea vihannes toimii mainiosti myös aterian päätähtenä, ihanassa purjorisotossa. Tee halutessasi risoton kaveriksi vielä voissa haudutetut sitruunapurjot. Ne valmistuvat samalla kätevästi.
KA
0
0
Julkaistu: 31.1.2017


Ainekset (4 hengelle )

  • n. 1 lkasvislientä
  • 4pienehköä purjoa , vihreät osat (à n. 250 g)
  • 1 ½ rkloliiviöljyä
  • n. 3 grisottoriisiä (250 g)
  • 1 dlvalkoviiniä
  • 1 ½ dlpecorinojuustoa raastettuna (50 g)
  • nokare voita
  • mustapippuria
  • tuoretta timjamia

Voissa haudutetut sitruunapurjot

  • 4pienen purjon vaaleat varret
  • 1 rklvoita
  • 1 rklsitruunamehua
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
Tulosta

1. Kuumenna kasvisliemi ja pidä se lämpimänä. Huuhtele ja kuivaa purjot. Leikkaa noin 15 cm vaaleasta päästä ja siirrä sivuun viereistä reseptiä varten. Hienonna jäljelle jääneet purjon vihreät osat. Jätä kovat lehdet käyttämättä.

2. Kuumenna öljy syvässä pannussa ja lisää purjohakkelus. Kuullota purjoja noin 5 minuuttia. Lisää riisi ja kuullota vielä noin 1 minuutti. Kaada viini riisien päälle ja hämmentele, kunnes kaikki neste on haihtunut. Jatka liemen lisäämistä, kunnes riisit kypsyvät.

3. Lisää lopuksi suurin osa pecorinosta ja nokare voita. Rouhi joukkoon mustapippuria ja sekoita. Ripottele loput pecorinosta annoksen päälle, lisää myös tuoretta timjamia. Tarjoa purjorisotto heti voissa haudutettujen sitruunapurjojen kanssa.

Sitruunapurjot

1. Halkaise purjonvarret niin, että jätät ”tupen” paikoilleen. Näin ne pysyvät pannulla paremmin kasassa.

2. Sulata voi pannulla. Aseta purjonpuolikkaat leikkauspinta alaspäin pannulle. Ruskista purjoja muutama minuutti, kunnes leikkauspinnat saavat kauniin värin. Käännä purjot varovasti, jotta ne pysyvät kasassa. Peitä kannella ja laske levyn lämpötila aivan alhaiseksi. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia.

3. Purista päälle sitruunamehu ja ripottele suolaa ja pippuria. Nostele purjot pannulta ja tarjoa purjorisoton kanssa.

Suosittelemme myös näitä

Kommentoi »