Purjopiirakka (Prassopitta)

1 h 35 min
5
1

Purjopiirakka (Prassopitta)

KA
1
5
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 viipaletta)

Täyte

  • 500 gpurjoa
  • 50 gvoita
  • 500 gricottajuustoa
  • 4 kplmunaa
  • 6 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
  • 1 dlkivettömiä oliiveja (silputtuna)
  • 3 kplvalkosipulinkynttä (silputtuna)
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlneilikkaa
  • 1/2 tljauhettua muskottipähkinää
  • 1/2 tlcayennenpippuria

Lisäksi

  • 450 gfilotaikinaa (pakaste)
  • 150 gvoita (sulatettuna)

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN1 h

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Silppua halkaistu, huuhdeltu purjo. Sulata voi pannulla ja paista purjo pehmeäksi. Siirrä pannu syrjään, anna jäähtyä hetki ja lisää loput täytteen aineet.

Voitele Ø 24 sentin irtopohjavuoka. Nosta vuoan pohjalle puolikas filotaikinalevy ja sivele se voisulalla. Nosta päälle vielä noin viisi taikinalevyä, voitele jokainen levy. Taittele reunojen yli menevä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada täyte pohjalle ja tasoita. Nosta päälle puolikas filotaikinalevy ja sivele se voisulalla. Nosta päälle vielä noin viisi taikinalevyä, voitele jokainen levy ennen seuraavan lisäämistä. Viikkaa reunat siisteiksi työntämällä lastan avulla taikinaa piirakan sivujen alle. Voitele myös piirakan pinta.

Paista purjopiirakkaa uunin alatasolla noin tunti. Peitä purjopiiras foliolla, jos pinta tummuu liikaa.

Tarjoa purjopiiras eli prassopitta haaleana.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä