4,5(4)
Purjocarbonara
20 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 10 min
Purjo sopii ihanasti klassikkopastan, carbonaran makuihin. Rapea pekoni ja pehmeä purjo tekevät samettisesta carbonarasta vielä pikkuisen parempaa. Lautasellinen höyryävää pasta syntyy nopeasti kiireisenäkin iltana.
8.2.2015
 |
Maku
Reseptin ainekset
2 annosta
200 gpastaa
70 gpekonia
1 kplpurjoa
2 kplkananmunan keltuaista
50 gparmesaania
1/2 kplsitruunan mehu
suolaa ja pippuria

Purjocarbonara – ohje:

  1. Laita pasta kiehumaan suolalla maistettuun veteen.
  2. Paista pekonisiivut pannulla rapeiksi keskilämmöllä. Nosta ne talouspaperin päälle lautaselle ja riko jäähtyneet siivut pieniksi paloiksi.
  3. Huuhtele ja hienonna purjo. Lisää purjo pannulle ja kuullota pehmeäksi pekonin rasvassa reilu 5 minuuttia.
  4. Erottele kulhoon kananmunan keltuaiset. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki ja sekoita joukkoon raastettua parmesaania. Purista sekaan puolikkaan sitruunan mehu. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Siivilöi kypsä pasta. Palauta pasta kattilaan (mutta ei liedelle) ja sekoita joukkoon munaseos. Lisää joukkoon pekonit ja purjot. Ripottele päälle parmesaaniraastetta.

Etsitkö perinteistä ohjetta? Katso suositun pasta carbonaran resepti!

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo