Purjo sopii ihanasti klassikkopastan, carbonaran makuihin. Rapea pekoni ja pehmeä purjo tekevät samettisesta carbonarasta vielä pikkuisen parempaa. Lautasellinen höyryävää pasta syntyy nopeasti kiireisenäkin iltana.
Laita pasta kiehumaan suolalla maistettuun veteen.
Paista pekonisiivut pannulla rapeiksi keskilämmöllä. Nosta ne talouspaperin päälle lautaselle ja riko jäähtyneet siivut pieniksi paloiksi.
Huuhtele ja hienonna purjo. Lisää purjo pannulle ja kuullota pehmeäksi pekonin rasvassa reilu 5 minuuttia.
Erottele kulhoon kananmunan keltuaiset. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki ja sekoita joukkoon raastettua parmesaania. Purista sekaan puolikkaan sitruunan mehu. Mausta suolalla ja pippurilla.
Siivilöi kypsä pasta. Palauta pasta kattilaan (mutta ei liedelle) ja sekoita joukkoon munaseos. Lisää joukkoon pekonit ja purjot. Ripottele päälle parmesaaniraastetta.