Maku

Pupu-Tupunan porkkanasämpylät

1 h 55 min
4.5
0

Pupu-Tupunan porkkanasämpylät

MU
0
4.5
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara, Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

  • 5 dlrasvatonta maitoa
  • 50 ghiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 2 rklsiirappia
  • 4 dlporkkanaraastetta
  • 16 dlsämpyläjauhoja
  • 50 gmargariinia (rasvaa 60 %)

Pinnalle

  • 1 dlauringonkukansiemeniä

Tee näin

1 h 55 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Lämmitä taikinaneste kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää suola, siirappi, porkkanaraaste sekä 1/3 jauhoista.

Sekoita voimakkaasti puuhaarukalla tai koneella. Alusta loput jauhot ja lisää sulatettu, jäähtynyt rasva. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa ja lämpimässä paikassa.

Kaada kohonnut taikina jauhotetulle alustalle. Vaivaa taikinaa ja leivo siitä 2 tankoa. Jaa tangot yhtä suuriin paloihin. Muotoile puolet viipaleista ”pupun” naamoiksi eli hieman soikeiksi. Leikkaa toiset palat korviksi. Paina korvat naamapaloihin. Vääntele korvia eri suuntiin, kuten haluat. Nosta sämpylät leivinpaperille pellille. Anna kohota liinan alla.

Voitele kohonneet sämpylät vedellä tai maidolla ja ripottele kuorittuja auringonkukansiemeniä päälle. Paista 225 asteessa uunin keskitasossa noin 15 minuuttia. Tarjoa Pupu Tupunan porkkanasämpylät välipalana esim. tuorejuuston ja maidon kanssa.

•Voit tehdä myös sisarussämpylöitä. Lado pyöreät sämpylät vieri viereen pellille ja irrota ne toisistaan vasta tarjolle tuotaessa.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä