Maku

Puolukkatäytekakku

3 h 40 min
1
0

Puolukkatäytekakku

Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

Sokerikakkupohja

  • 2 kplmunaa
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 3/4 tlleivinjauhetta

Kostutukseen

  • 1/2 dlkevytmaitoa

Täyte

  • 200 gpuolukoita
  • 5 kplliivatelehteä
  • 4 dlkuohukermaa
  • 3 kplvalkuaista
  • 2 dlsokeria
  • 1 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 200 gtuorejuustoa

Pinnalle

  • 2 dlhilloa (puolukka)

Kiille

  • 1 dlpuolukkamehua
  • 2 kplliivatelehteä

Tee näin

3 h 40 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN3 h 15 min

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos varovasti sekoittaen taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan (24 cm). Paista 200 asteessa noin 13 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa vuoasta.
Pese ja kuivaa kakkuvuoka. Asettele sen pohjalle ja reunoille leivinpaperipalat. Nosta pohja paistopinta alaspäin vuokaan ja voitele se maidolla.
Valmista ensin puolukkasose. Kumoa puolukat siivilään ja aseta alle kulho. Painele lusikalla puolukoita siivilää vasten, jolloin saat niistä sileää sosetta.
Liota liivatteita runsaassa kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Jaa sokeri molempiin vaahtoihin. Sekoita.
Lisää kermavaahdon joukkoon ranskankerma ja tuorejuusto.
Kaada liivatteista vesi pois. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja sulata liivatteet siinä. Älä keitä seosta. Anna liemen jäähtyä hetki.
Lisää kermavaahdon joukkoon puolukkasose ja valkuaisvaahto. Lisää lopuksi hivenen jäähtynyt liivateseos hitaasti valuttaen ja samalla sekoittaen.
Kaavi täyte kakkuvuokaan pohjan päälle. Tasoita pinta. Anna kakun kiinteytyä kylmässä muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Valmista kakun koristelu. Lusikoi kakulle ohuehko kerros puolukkahilloa. Liota liivatelehdet vedessä. Kun ne ovat pehmenneet, liota ne puolukkamehuun. Kun liemi on vähän jäähtynyt, lusikoi sitä varovasti puolukkahillon päälle. Anna kiilteen jähmettyä kylmässä vielä tunnin ajan.
•Voit valmistaa kakun koristeluja vaille valmiiksi hyvissä ajoin ja säilyttää sitä pakastimessa.

MITÄ PIDIT?
1
Katso myös nämä