Maku

Puolukkariisi

1 h
GL
KA
MU
0
0


 

Tulosta
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (6 annosta)

  • 4 dlvettä
  • 2 dlpuolukoita
  • 1/2 dlsokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 1/2 dlpitkäjyväistä riisiä (basmati)
  • 1 tlkardemummaa
  • 2 1/2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 2 dlpuolukoita
  • 1/2 dlsitruunamelissaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Kiehauta vesi, lisää puolukat, sokeri, suola ja riisit veteen.

Keitä riisi kypsäksi 15–20 minuuttia, sekoittele välillä. Lisää kardemumma ja jäähdytä riisiseos.

Vaahdota vaniljakastike. Yhdistä jäähtynyt riisiseos, vaniljavaahto ja puolukat. Sekoita tasaiseksi.

Jaa puolukkariisi jälkiruokamaljoihin, koristele halutessasi puolukoilla ja sitruunamelissalla, tarjoa viileänä.

MITÄ PIDIT?
0