Maku

Puolukkariisi

1 h
0
0

Puolukkariisi

GL
KA
MU
0
0
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 4 dlvettä
  • 2 dlpuolukoita
  • 1/2 dlsokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 1/2 dlpitkäjyväistä riisiä (basmati)
  • 1 tlkardemummaa
  • 2 1/2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 2 dlpuolukoita
  • 1/2 dlsitruunamelissaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Kiehauta vesi, lisää puolukat, sokeri, suola ja riisit veteen.

Keitä riisi kypsäksi 15–20 minuuttia, sekoittele välillä. Lisää kardemumma ja jäähdytä riisiseos.

Vaahdota vaniljakastike. Yhdistä jäähtynyt riisiseos, vaniljavaahto ja puolukat. Sekoita tasaiseksi.

Jaa puolukkariisi jälkiruokamaljoihin, koristele halutessasi puolukoilla ja sitruunamelissalla, tarjoa viileänä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä