Kotivinkki

Puolukkapullat

0
0

Puolukkapullat

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

Taikina:

  • 5 dlvettä
  • 50 ghiivaa
  • 1½ dlsokeria
  • 2 tlsuolaa
  • 1 rklkardemummaa
  • noin 15 dlvehnäjauhoja
  • 200 gjuoksevaa margariinia

Täyte:

  • 200 gvaniljanmakuista tuorejuustoa
  • 200 gpuolukkahilloa
  • kananmuna voiteluun

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää seokseen sokeri, suola ja kardemumma.

2. Sekoita jauhot taikinaan pienissä erissä. Vaivaa taikinaa hetki.

3. Lisää margariini taikinaan ja vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi.

4. Peitä taikinakulho leivinliinalla. Nostata taikina lämpimässä paikassa kooltaan kaksinkertaiseksi, noin 20 minuuttia.

5. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa taikina pikaisesti. Jaa taikina 12 palaksi, leivo palat pyöreiksi pulliksi.

6. Asettele pullat leivinpaperille, jätä tilaa niiden väliin. Kohota pullat lämpimässä paikassa leivinliinan alla noin 30 minuuttia.

7. Paina pulliin kahvikupin pohjalla syvennykset.

8. Notkista juusto ja jaa se pullille. Lisää hillo juuston päälle.

9. Voitele pullien reunat munalla.

10. Paista pullia uunin keskiritilätasolla 225 asteessa 10–15 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä