Maku

Puolukkapiiras homejuuston kera

1 h 25 min
0
0

Makea puolukkapiiras ja suolainen homejuusto muodostavat täydellisen makuparin. Tätä kannattaa kokeilla!
Tulosta
Teksti Saara Törmä
Kuvat Sonja Suominen

Ainekset (16 palaa)

Pohja

  • 125 gvoita
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlfariinisokeria

Täyte

  • 400 gpuolukoita
  • 1 1/2 dlfariinisokeria
  • 3/4 dlmaissitärkkelystä
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 1 tlkanelia

Lisäksi

  • 170 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %)

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h

Puolukkapiiras homejuuston kera valmistuu näin:

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa (Ø 26 cm) irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat.
  2. Sekoita kaikki pohjataikinan aineet keskenään ja painele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Sekoita täytteen aineet kulhossa. Survo puolukoita hiukan.
  4. Paista pohjaa ensin ilman täytettä viitisen minuuttia. Kaada täyte pohjalle ja tasoita. Paista puolukkapiirakkaa vielä noin 55 minuuttia.
  5. Tarjoa jäähtynyt puolukkapiirakka pikkupaloina (16 kpl) paloitellun sinihomejuuston kanssa.
MITÄ PIDIT?
0