Kotivinkki

Puolukkapiiras

2
0

Puolukkapiiras

Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Kristiina Hemminki
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1½ dljuoksevaa margariinia
  • 1 dlruokokidesokeria
  • 1luomukananmuna
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlruisjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • rasvaa vuoan voiteluun

TÄYTE:

  • 2½ dlkevyttä ranskankermaa
  • 1luomukananmuna
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 5 dlpuolukoita
  • 1½ dlruokokidesokeria
  • 1 rklperunajauhoja
  • mantelilastuja

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon kananmuna voimakkaasti vatkaten.

2. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan kevyesti sekoittaen.

3. Voitele vuoka. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

4. Sekoita ranskankerma, kananmuna ja vaniljasokeri keskenään. Kaada seos pohjan päälle.

5. Sekoita puolukat, sokeri ja perunajauhot ja kaada seos täytteen päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja.

6. Paista piirakkaa uunin alaritilätasolla 175 asteessa noin 35–40 minuuttia tai kunnes se on kypsää.
 

Vinkki!

Kuljeta piiras retkelle vuoassaan ja peitä se alumiinifoliolla.

MITÄ PIDIT?
2
Katso myös nämä