Maku

Puolukkapiirakka kinuskikastikkeella

50 min
4.1
2

Puolukkapiirakka kinuskikastikkeella

Puolukkapiirakka on syksyn ehdoton herkku. Tämä helppo ja herkullinen puolukkapiirakka saa täyteläisen makunsa kinuskista. Suosittelemme!
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

  • 100 gvoita
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 3/4 dlkaurahiutaleita
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 200 gpuolukoita
  • 1 rklperunajauhoja
  • 2 dlkinuskikastiketta
  • 1 kplmunaa

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Leikkaa irtopohjaisen piirasvuoan pohjalle (10 × 35 cm tai Ø 26 cm) leivinpaperipala. Jos käytät tavallista piirasvuokaa, voitele se.

Painele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita kohmeiset puolukat ja perunajauhot. Levitä ne vuokaan.

Vatkaa kinuskikastike ja muna keskenään. Valuta kuorrutus piiraan pinnalle.

Paista kinuski-puolukkapiirasta 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 25–30 minuuttia.

Kinuski-puolukkapiiras maistuu parhaalta haaleana tai täysin jäähtyneenä.

  • Jos haluat, voit jättää täytteen kinuskikastiketta pari ruokalusikallista piirakan koristeluun.
MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä