Puolukkapiirakka kinuskikastikkeella
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minPuolukkapiirakka on syksyn ehdoton herkku. Tämä helppo ja herkullinen puolukkapiirakka saa täyteläisen makunsa kinuskista. Suosittelemme!
KA
3.9
Kuvat
Julkaistu 19.2.2014

Puolukkapiirakka kinuskikastikkeella
Reseptin ainekset (12 palaa)
- 100 gvoita
- 3/4 dlsokeria
- 1 kplmunaa
- 2 dlvehnäjauhoja
- 3/4 dlkaurahiutaleita
- 1 tlleivinjauhetta
Täyte
- 200 gpuolukoita
- 1 rklperunajauhoja
- 2 dlkinuskikastiketta
- 1 kplmunaa
Puolukkapiirakka – ohje:
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten.
- Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
- Leikkaa irtopohjaisen piirasvuoan pohjalle (10 × 35 cm tai Ø 26 cm) leivinpaperipala. Jos käytät tavallista piirasvuokaa, voitele se.
- Painele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.
- Sekoita kohmeiset puolukat ja perunajauhot. Levitä ne vuokaan.
- Vatkaa kinuskikastike ja muna keskenään. Valuta kuorrutus piiraan pinnalle.
- Paista puolukkapiirasta 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 25–30 minuuttia.
- Puolukkapiiras maistuu parhaalta haaleana tai täysin jäähtyneenä.
Vinkki!
Jos haluat, voit jättää täytteen kinuskikastiketta pari ruokalusikallista puolukkapiirakan koristeluun.