Maku

Puolukkapiirakka kinuskikastikkeella

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Puolukkapiirakka on syksyn ehdoton herkku. Tämä helppo ja herkullinen puolukkapiirakka saa täyteläisen makunsa kinuskista. Suosittelemme!
KA
3.9
2
Julkaistu 19.2.2014


Reseptin ainekset (12 palaa)

  • 100 gvoita
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 3/4 dlkaurahiutaleita
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 200 gpuolukoita
  • 1 rklperunajauhoja
  • 2 dlkinuskikastiketta
  • 1 kplmunaa
Tulosta

Puolukkapiirakka – ohje:

  1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  3. Leikkaa irtopohjaisen piirasvuoan pohjalle (10 × 35 cm tai Ø 26 cm) leivinpaperipala. Jos käytät tavallista piirasvuokaa, voitele se.
  4. Painele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.
  5. Sekoita kohmeiset puolukat ja perunajauhot. Levitä ne vuokaan.
  6. Vatkaa kinuskikastike ja muna keskenään. Valuta kuorrutus piiraan pinnalle.
  7. Paista puolukkapiirasta 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 25–30 minuuttia.
  8. Puolukkapiiras maistuu parhaalta haaleana tai täysin jäähtyneenä.

Vinkki!

Jos haluat, voit jättää täytteen kinuskikastiketta pari ruokalusikallista puolukkapiirakan koristeluun.

2 kommenttia