Puolukkapiirakka kinuskikastikkeella
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minPuolukkapiirakka on syksyn ehdoton herkku. Tämä helppo ja herkullinen puolukkapiirakka saa täyteläisen makunsa kinuskista. Suosittelemme!
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 19.2.2014

Puolukkapiirakka kinuskikastikkeella
Ainekset (12 palaa)
- 100 gvoita
- 3/4 dlsokeria
- 1 kplmunaa
- 2 dlvehnäjauhoja
- 3/4 dlkaurahiutaleita
- 1 tlleivinjauhetta
Täyte
- 200 gpuolukoita
- 1 rklperunajauhoja
- 2 dlkinuskikastiketta
- 1 kplmunaa
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Leikkaa irtopohjaisen piirasvuoan pohjalle (10 × 35 cm tai Ø 26 cm) leivinpaperipala. Jos käytät tavallista piirasvuokaa, voitele se.
Painele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita kohmeiset puolukat ja perunajauhot. Levitä ne vuokaan.
Vatkaa kinuskikastike ja muna keskenään. Valuta kuorrutus piiraan pinnalle.
Paista kinuski-puolukkapiirasta 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 25–30 minuuttia.
Kinuski-puolukkapiiras maistuu parhaalta haaleana tai täysin jäähtyneenä.
- Jos haluat, voit jättää täytteen kinuskikastiketta pari ruokalusikallista piirakan koristeluun.
MITÄ PIDIT?
3.97