Maku

Puolukkapavlovat

3 h 25 min
4
0

Puolukkapavlovat

GL
0
4
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 3 kplvalkuaista
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 rklmaissitärkkelystä
  • 1 tlvalkoviinietikkaa
  • 3/4 dlsuklaamakeisia (Wiener nougat -karamellirouhetta)

Puolukka-mascarponetäyte

  • 250 gmascarponejuustoa
  • 250 gmaitorahkaa
  • 150 gpuolukoita
  • 3/4 dlhilloa (puolukka)

Koristeeksi

  • 1 dlpuolukoita
  • 2 rklkinuskikastiketta
  • 1/2 dlsuklaamakeisia (Wiener nougat -karamellirouhetta)

Tee näin

3 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN3 h

Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen koko ajan vatkaten, kunnes seos on kiiltävää. Lisää tärkkelys ja viinietikka ja vatkaa, kunnes seos on tasaista. Sekoita joukkoon karamellirouhe.
Jaa seos leivinpaperoidulle pellille nokareiksi (8 kpl). Levitä nokareet ympyröiksi (Ø n. 10 cm). Muotoile taikinan keskelle kuoppa lusikalla. Kypsennä marenkeja 125-asteisessa uunissa noin 1 tunti.
Kytke uunin virta pois, avaa uunin luukku ja anna marenkien kuivua uunin jälkilämmössä noin 2 tuntia. Vedä marengit leivinpaperin avulla ritilälle, ja peitä leivinpaperilla. Näin marengit säilyvät rapeina seuraavaan päivään.
Valmista täyte. Sekoita juusto, rahka, puolukat ja hillo keskenään. Annostele täyte marenkien päälle. Nosta puolukkapavlovat valmiiksi annoslautasille.
Koristele pavolva puolukoilla, kinuskikastikkeella ja karamellirouheella.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä