Puolukkamasariinit

1 h 15 min
3
0

Puolukkamasariinit

Puolukka raikastaa mantelileivosten maun ja ulkonäön. Puolukkamasariinit sopivat täydellisesti kahvipöytään! Jos puolukan kirpeys on sinulle liikaa, vähennä määrää tai tarjoa leivokset ilman marjoja.
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (18 kpl)

Pohja

  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 3 rklkaakaojauhetta
  • 3 rklsokeria
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 100 gvoita
  • 1 kplmunaa

Täyte

  • 150 gmantelimassaa
  • 75 gvoita
  • 1 kplmunaa
  • 1 tlkardemummaa

Kiille

  • 2 - 3 dlpuolukoita
  • 2 dlvettä
  • 1 dlhyytelösokeria

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN30 min

Sekoita kuivat aineet keskenään ja kuutioi niiden joukkoon voi. Nypi murumaiseksi seokseksi. Riko kananmuna taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi tiiviiksi taikinaksi. Jos taikina tuntuu liian kuivalta lisää hieman kylmää vettä.

Siirrä taikina kelmuun käärittynä jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.

Voitele leivosvuoat voilla.

Vatkaa mantelimassa ja pehmeä voi tasaiseksi. Lisää muna ja kardemumma edelleen vatkaten.

Kauli taikina jauhotetulla tasolla noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa levystä hieman leivosvuokia isompia paloja. Painele palat vuokien pohjalle ja reunoille. Jaa mantelitäyte vuokiin.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna leivosten jäähtyä.

Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää hyytelösokeri ja kiehauta vielä uudestaan. Anna liemen jäähtyä hieman. Jaa sillä aikaa pakastepuolukat leivosten päälle. Voit painaa puolukoita kevyesti täytteeseen, jolloin ne pysyvät paremmin masariinileivosten päällä.

Lusikoi tai sivele pullasudilla sokeriliemi marjojen päälle.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä