Kotivinkki

Puolukkakranssi

{
Aktiivinen
Passiivinen
0
0
Teksti Kotivinkki
Kuvat Mika Haaranen


Ainekset

  • 25 ghiivaa
  • 2,5 dlpuolukkamehua
  • 1 dlrahkaa
  • 1 rklhunajaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 dlkuivattuja puolukkaa
  • 4 dlvehnäjauhoa
  • 2 rklöljyä
Tulosta

1. Sekoita murennettu hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn puolukkamehuun.

2. Sekoita loput ainekset nesteeseen ainesluettelon mukaisessa järjestyksessä. Vaivaa jauhot huolella taikinaan. Taikina saa olla löysähköä. Lisää lopuksi öljy.

3. Peitä ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

4. Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan ja muotoile osat pötköiksi. Letitä pötköt ja muotoile letistä kranssi.

5. Kohota leivinpaperilla uunipellillä leivinliinalla peitettynä 30 minuuttia.

6. Paista uunin alaosassa 200 asteessa 35–45 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää.

7. Jäähdytä ritilällä keittiöliinalla peitettynä.

VINKKI: Leivo taikina pieniksi esimerkiksi kuusenmuotoisiksi sämpylöiksi ja tarjoa kateleipänä jouluaterialla.

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »