Puolukkakakku on ihanan kirpsakka herkku – tätä haluat vielä toisenkin palasen!
1 h 45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
1 h Puolukkakakku vie sydämesi, jos olet enemmän happamien ja kirpsakoiden herkkujen kuin supermakean ystävä. Kakku makeutetaan hunajalla, ja kurpitsansiemenet yhdessä porkkanan kanssa tuovat lisää luonnetta makuun.
KA
4.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 24.10.2018

Puolukkakakku on ihanan kirpsakka herkku – tätä haluat vielä toisenkin palasen!
Ainekset (8 annosta)
Puolukkakakun kakkupohja
- 2 ½ dlkevytmaitoa
- 2kananmunaa
- 1 dlhunajaa
- 2 dlvehnäjauhoja
- 2 dltäysjyvävehnäjauhoja
- 1 dlkurpitsansiemeniä murskattuna
- 1 rklleivinjauhetta
- 1 tlvaniljasokeria
- ripaussuolaa
- 1pieni porkkana (hienoksi raastettuna)
Puolukkakakun täyte
- 4 dlpuolukoita
- 500 gturkkilaista jogurttia
- ½–1 dlhunajaa
Lisäksi
- öljyä ja jauhoja vuokaan
- murskattuja kurpitsansiemeniä koristeeksi
Puolukkakakku valmistuu näin:
- Sekoita pienessä kulhossa maito, kananmuna ja hunaja. Mittaa toiseen kulhoon kuivat aineet ja kaada maitoseos kuivien aineiden joukkoon. Lisää porkkanaraaste ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Öljyä ja jauhota noin 22-senttinen irtopohjavuoka ja leikkaa pohjalle leivinpaperi. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa noin 60 minuuttia. Testaa kakun kypsyyttä cocktailtikulla. Kumoa kakku leivinpaperin päälle ja jäähdytä.
- Leikkaa kakku kolmeen osaan. Valmista täyte sekoittamalla keskenään 2 desiä puolukoita, turkkilainen jogurtti ja hunaja. Levitä täytettä kakkuviipaleiden väliin ja päälle. Koristele kakku lopuilla puolukoilla ja murskatuilla kurpitsansiemenillä.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.1