Maku

Puolukkakakku

25 h 30 min
3.5
0

Puolukkakakku

Teksti Midi Vuorela
Kuvat Arto Vuohelainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Kakkupohja

  • 4 kplmunaa
  • 1 3/4 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Puolukka-vaniljahyytelö

  • 6 kplliivatelehteä
  • 1 dlpuolukkamehua
  • 2 1/2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 250 gpuolukoita
  • 1 dlsokeria

Puolukkakiisseli

  • 3 dlpuolukkamehua
  • 1 1/2 rklperunajauhoja

Reunoille

  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 rklsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria

Pinnalle

  • 50 gpuolukoita (jäisenä)

Tee näin

25 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h 30 min
PASSIIVINEN24 h

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota Ø 25 sentin tasapohjainen vuoka. Vatkaa huoneenlämpöiset munat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää seos vaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 25 minuuttia. Kumoa vähän jäähtynyt kakku leivinpaperin päälle.

Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Valuta vesi liivatelehdistä ja puserra ne hyvin. Kuumenna desi puolukkamehua ja liuota liivatelehdet mehuun.

Vatkaa jääkaappikylmä vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Soseuta puolukat ja sokeri. Lisää sose ja hiukan jäähtynyt liivateliemi vaniljakastikevaahtoon.

Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Vuoraa vuoka kelmulla. Nosta kakkulevy vuokaan, kaada puolukka-vaniljahyytelö päälle ja paina toinen kakkulevy päälle. Peitä kelmulla ja nosta kakku jääkaappiin. Anna hyytyä muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.

Mittaa puolukkamehu ja perunajauhot kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi tasaisesti sekoittaen ja anna poreilla pari kertaa. Ripottele sokeria pinnalle, peitä kelmulla ja anna kiisselin jäähtyä. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista kelmu. Vatkaa kerma, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Pursota puolukkakakun reunaan koristeellinen kranssi ja täytä keskiosa puolukkakiisselillä. Ripottele muutama jäinen puolukka kakun pinnalle.

Tarjoa puolukkakakku kanelilla maustetun kahvin kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä