Kotivinkki

Puolukkakakku on ihanan kirpsakka herkku – tätä haluat vielä toisenkin palasen!

1 h 45 min
KA
4
0

Puolukkakakku vie sydämesi, jos olet enemmän happamien ja kirpsakoiden herkkujen kuin supermakean ystävä. Kakku makeutetaan hunajalla, ja kurpitsansiemenet yhdessä porkkanan kanssa tuovat lisää luonnetta makuun.
Tulosta
Teksti Mika Rampa
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (8 annosta)

Puolukkakakun kakkupohja

  • 2 ½ dlkevytmaitoa
  • 2kananmunaa
  • 1 dlhunajaa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 2 dltäysjyvävehnäjauhoja
  • 1 dlkurpitsansiemeniä murskattuna
  • 1 rklleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • ripaussuolaa
  • 1pieni porkkana (hienoksi raastettuna)

Puolukkakakun täyte

  • 4 dlpuolukoita
  • 500 gturkkilaista jogurttia
  • ½–1 dlhunajaa

Lisäksi

  • öljyä ja jauhoja vuokaan
  • murskattuja kurpitsansiemeniä koristeeksi

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h

Puolukkakakku valmistuu näin:

  1. Sekoita pienessä kulhossa maito, kananmuna ja hunaja. Mittaa toiseen kulhoon kuivat aineet ja kaada maitoseos kuivien aineiden joukkoon. Lisää porkkanaraaste ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Öljyä ja jauhota noin 22-senttinen irtopohjavuoka ja leikkaa pohjalle leivinpaperi. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa noin 60 minuuttia. Testaa kakun kypsyyttä cocktailtikulla. Kumoa kakku leivinpaperin päälle ja jäähdytä.
  3. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Valmista täyte sekoittamalla keskenään 2 desiä puolukoita, turkkilainen jogurtti ja hunaja. Levitä täytettä kakkuviipaleiden väliin ja päälle. Koristele kakku lopuilla puolukoilla ja murskatuilla kurpitsansiemenillä.
MITÄ PIDIT?
4