Kotivinkki

Puolukkakakku on ihanan kirpsakka herkku – tätä haluat vielä toisenkin palasen!

1 h 45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
1 h
Puolukkakakku vie sydämesi, jos olet enemmän happamien ja kirpsakoiden herkkujen kuin supermakean ystävä. Kakku makeutetaan hunajalla, ja kurpitsansiemenet yhdessä porkkanan kanssa tuovat lisää luonnetta makuun.
KA
4.1
0
Julkaistu: 24.10.2018


Ainekset (8 annosta)

Puolukkakakun kakkupohja

  • 2 ½ dlkevytmaitoa
  • 2kananmunaa
  • 1 dlhunajaa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 2 dltäysjyvävehnäjauhoja
  • 1 dlkurpitsansiemeniä murskattuna
  • 1 rklleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • ripaussuolaa
  • 1pieni porkkana (hienoksi raastettuna)

Puolukkakakun täyte

  • 4 dlpuolukoita
  • 500 gturkkilaista jogurttia
  • ½–1 dlhunajaa

Lisäksi

  • öljyä ja jauhoja vuokaan
  • murskattuja kurpitsansiemeniä koristeeksi
Tulosta

Puolukkakakku valmistuu näin:

  1. Sekoita pienessä kulhossa maito, kananmuna ja hunaja. Mittaa toiseen kulhoon kuivat aineet ja kaada maitoseos kuivien aineiden joukkoon. Lisää porkkanaraaste ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Öljyä ja jauhota noin 22-senttinen irtopohjavuoka ja leikkaa pohjalle leivinpaperi. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa noin 60 minuuttia. Testaa kakun kypsyyttä cocktailtikulla. Kumoa kakku leivinpaperin päälle ja jäähdytä.
  3. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Valmista täyte sekoittamalla keskenään 2 desiä puolukoita, turkkilainen jogurtti ja hunaja. Levitä täytettä kakkuviipaleiden väliin ja päälle. Koristele kakku lopuilla puolukoilla ja murskatuilla kurpitsansiemenillä.
MITÄ PIDIT?
4.1
Kommentoi »