Puolukkajuustokakku lasissa
4 h 45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
4 h Puolukkajuustokakku kauniissa laseissa on näyttävä jälkiruoka. Voit valmistaa kakkulasilliset jääkaappiin jo tarjoilua edeltävänä päivänä.
3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 24.10.2014

Puolukkajuustokakku lasissa
Ainekset (8 annosta)
Pohja
- 100 gpiparkakkuja tai kaurakeksejä
- 50 gvoita sulatettuna
Täyte
- 3liivatelehteä
- 100 gvalkosuklaata
- 3 dlkuohukermaa
- 300 gmaustamatonta tuorejuustoa
- ½ dlsokeria
- 1 tlvaniljasokeria
- 3 rklsitruunamehua
Pinnalle
- 3 dlpunaista mehua
- 2 dlhyytelösokeria
- 3 dlpuolukoita (pakaste)
Puolukkajuustokakku lasissa valmistuu näin:
Hienonna piparkakut monitoimikoneessa tai murskaa pakastuspussissa. Sekoita murskan joukkoon sulatettu rasva. Painele pohjataikina haluamasi kokoisiin laseihin.
Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa varovasti mikroaaltouunissa tai vesihauteessa.
Vaahdota kerma ja lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto sekä sokerit.
Purista liivatteista vesi, ja liuota ne kuumennettuun sitruunamehuun. Kaada jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana juustomassaan ja sekoita tasaiseksi.
Levitä täyte pohjan päälle laseihin. Anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli.
Kuumenna mehu kattilassa kiehuvaksi ja sekoita sokeri mehun joukkoon. Siirrä kattila pois levyltä.
Jaa jäiset puolukat laseihin täytteen päälle. Sivele kuuma mehukiille puolukoiden päälle.
Anna puolukkajuustokakkujen hyytyä tunnin ajan jääkaapissa.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3