Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi ja suola. Vatkaa joukkoon puolet jauhoista. Vaivaa taikinaan loput jauhot ja lisää sulatetut puolukat. Taikina saa olla pehmeää. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 1 tunti.
Kumoa kohonnut taikina hyvin jauhotetulle pöydälle. Kauli se jauhoja apuna käyttäen noin 20 X 30 cm:n kokoiseksi, 1,5 cm:n paksuiseksi levyksi. Ripottele pinnalle jauhoja. Jaa levy leikkuuveitsen tylpällä puolella 16 palaan.
Nosta puolukkaiset ruispalat leivinpaperoidulle pellille. Kohota liinalla peitettyinä noin 30 minuuttia.
Pistele puolukkaiset ruispalaleivät haarukalla. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
*Maukkaiden ruisleipästen leipominen on helppoa, mutta varaa kohottamiseen riittävästi aikaa.