Maku

Puolukkaiset ruispalaleivät

2 h 10 min
KA
LA
MA
MU
3.89
0


 

Tulosta
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (16 kpl)

  • 25 ghiivaa
  • 6 dlvettä
  • 1 rklsiirappia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 650 gruisleipäainesta (myllärin)
  • 2 dlpuolukoita

Lisäksi

  • Leivontaan ruisjauhoja tai ruisleipäainesta

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 50 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi ja suola. Vatkaa joukkoon puolet jauhoista. Vaivaa taikinaan loput jauhot ja lisää sulatetut puolukat. Taikina saa olla pehmeää. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 1 tunti.

Kumoa kohonnut taikina hyvin jauhotetulle pöydälle. Kauli se jauhoja apuna käyttäen noin 20 X 30 cm:n kokoiseksi, 1,5 cm:n paksuiseksi levyksi. Ripottele pinnalle jauhoja. Jaa levy leikkuuveitsen tylpällä puolella 16 palaan.

Nosta puolukkaiset ruispalat leivinpaperoidulle pellille. Kohota liinalla peitettyinä noin 30 minuuttia.

Pistele puolukkaiset ruispalaleivät haarukalla. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

*Maukkaiden ruisleipästen leipominen on helppoa, mutta varaa kohottamiseen riittävästi aikaa.

MITÄ PIDIT?
3.89