4(10)
Puolukkaiset ruispalaleivät
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
2 h 10 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 50 min
Julkaistu 8.2.2012
Maku
Reseptin ainekset
16 kpl
25 ghiivaa
6 dlvettä
1 rklsiirappia
1/2 tlsuolaa
650 gruisleipäainesta (myllärin)
2 dlpuolukoita
Lisäksi
Leivontaan ruisjauhoja tai ruisleipäainesta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi ja suola. Vatkaa joukkoon puolet jauhoista. Vaivaa taikinaan loput jauhot ja lisää sulatetut puolukat. Taikina saa olla pehmeää. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 1 tunti.

Kumoa kohonnut taikina hyvin jauhotetulle pöydälle. Kauli se jauhoja apuna käyttäen noin 20 X 30 cm:n kokoiseksi, 1,5 cm:n paksuiseksi levyksi. Ripottele pinnalle jauhoja. Jaa levy leikkuuveitsen tylpällä puolella 16 palaan.

Nosta puolukkaiset ruispalat leivinpaperoidulle pellille. Kohota liinalla peitettyinä noin 30 minuuttia.

Pistele puolukkaiset ruispalaleivät haarukalla. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

*Maukkaiden ruisleipästen leipominen on helppoa, mutta varaa kohottamiseen riittävästi aikaa.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.