Puolukkaboston

2 h 30 min
3
0

Puolukkaboston

Kääri bostonpullan kierteisiin neilikan ja inkiväärin maustama täyte. Se rimmaa täydellisesti pikanttien puolukoiden kanssa.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 palaa)

Taikina

  • 5 dlkevytmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 rklkardemummaa (jauhettuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 kplmunaa
  • 14 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 200 gvoita (pehmeää)

Täyte

  • 100 gvoita (pehmeää)
  • 2 dlruokokidesokeria
  • 1 tljauhettua neilikkaa
  • 1 tljauhettua inkivääriä
  • 3 dlpuolukoita

Voitelu

  • 1 kplmunaa

Kuorrutus

  • 3 dltomusokeria
  • 3 rklpuolukkamehua (vahvaa)

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja kaada se kulhoon. Murenna joukkoon hiiva.

Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan. Vaivaa taikinaan lopuksi pehmeä voi. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

Kumoa taikina alustalle. Vaivaa siitä ilmakuplat pois. Kauli taikina 25 cm x 40 cm:n levyksi jauhoja apuna käyttäen.

Valmista täyte. Vatkaa voi, sokeri ja mausteet kuohkeaksi. Levitä seos taikinalevylle. Ripottele päälle puolukat. Kääri taikina tiiviiksi rullaksi. Leikkaa rullasta n. 5 cm leveitä paloja.

Voitele kaksi suorakaiteen muotoista vuokaa (tilavuus 1,5 l) tai vuoraa ne leivinpaperilla. Nosta vuoan pohjalle taikinaviipaleita leikkuupinta ylöspäin. Kohota peitettynä vielä noin puoli tuntia.

Voitele pullien pinta vatkatulla munalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin ja pulla on kypsää. Peitä pulla tarvittaessa leivinpaperilla, jos pinta näyttää saavan liikaa väriä.

Sekoita tomusokerista ja puolukkamehusta (tai vedestä) jämäkkä mutta notkea kuorrutus. Pursota tai valuta kuorrutus viiruiksi jäähtyneen pullan päälle.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä