Kotivinkki

Puolukka-valkosuklaakakku – syysiltojen ilo

1 h 10 min
3.77
2

Hapan puolukka ja makea valkosuklaa ovat mehevän kakun lyömätön kaksikko. Tämä ihana puolukka-valkosuklaakakku vie kielen mennessään!
Tulosta
Teksti Jonna Vormala
Kuvat Sanna Peurakoski

Ainekset (12 annosta)

  • 2 dlsokeroimatonta puolukkasosetta
  • (tai noin 5 dl puolukoita)
  • 200 gvalkosuklaata
  • 200 gvoita
  • 1 ½ dlsokeria
  • 3 ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 3kananmunaa

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

1. Aloita puolukka-valkosuklaakakku näin: Paseeraa puolukat painelemalla ne siivilän läpi lusikan avulla.  

2. Sulata vesihauteessa paloiteltu valkosuklaa ja kuutioitu voi. Ole tarkkana: valkosuklaa ei kestä korkeita lämpötiloja, joten vesi ei saa kiehua liian voimakkaasti. Anna suklaa-voisulan jäähtyä hieman.  

3. Sekoita keskenään sokeri, vehnäjauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe ja lisää ne suklaa-voiseokseen. Sekoita tasaiseksi.  

4. Lisää kanamunat ja sekoita nopeasti tasaiseksi.  

5. Vuoraa vuoka (halk. 22 cm) leivinpaperilla tai voitele ja jauhota se. Kaada taikina vuokaan.  

6. Kaada puolukkasose päälle. Nostele taikinaa muutaman kerran haarukalla niin, että marjasose leviää juoviksi sen joukkoon.  

7. Paista puolukka-valkosuklaakakku 180 asteessa noin 40 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
3.77