Puolukka-timjamimarmeladi

12 h 30 min
0
0

Puolukka-timjamimarmeladi

Puolukka ja timjami solmivat makeissa marmeladeissa todella kiinnostavan liiton. Näissä itse tehdyissä karkeissa maistuu ihanasti myös lakritsaan vivahtava muscovadosokeri. Marmeladit hyydytetään agar agar -jauheella. Nämä makeiset sopivat ihanasti lahjaksi tai juhlapöydän tarjoiluksi. Kuva: Laura Riihelä
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct
Tulosta
Mainos

Ainekset (50 kpl)

  • 25 gagar agar -jauhetta
  • 2 dlvettä
  • 3 dlvahvaa puolukkamehua
  • 5 oksaa tuoretta timjamia
  • 5 dlsokeria
  • 1 dlmuscovadosokeria
  • 1 dlpuolukkahilloa

Päälle

  • hienoa kidesokeria (Siro)

Tee näin

12 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN12 h

Mittaa kattilaan agar agar -jauhe, vesi, puolukkamehu ja timjaminoksat. Keitä keskilämmöllä ilman kantta 30-40 minuuttia, välillä sekoitellen. Älä keitä liian voimakkaasti, jotta nestemäärä ei haihdu liiaksi.

Poista kattilasta timjaminoksat.

Lisää kattilaan kide- ja muscovadosokeri sekä puolukkahillo. Kuumenna sekoitellen, kunnes sokeri liukenee.

Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (kooltaan noin 20 cm x 25 cm). Kuori pinnalta mahdollinen vaahto lusikalla pois. Anna jähmettyä huoneenlämmössä vähintään pari tuntia.

Leikkaa marmeladi veitsellä neliöiksi. Kuivata paloja huoneenlämmössä muutama tunti ja kierittele palat sitten kidesokerissa.

Anna marmeladien kuivahtaa huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

Säilytä marmeladi huoneenlämmössä, tiiviissä rasiassa.

Vinkki!

Halutessasi voit ripotella marmeladien päälle tuoreita timjaminlehtiä, juuri ennen tarjoamista.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä