Puolukka-timjamimarmeladit
12 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
12 h Puolukka ja timjami solmivat makeissa marmeladeissa todella kiinnostavan liiton. Näissä itse tehdyissä karkeissa maistuu ihanasti myös lakritsaan vivahtava muscovadosokeri. Marmeladit hyydytetään agar agar -jauheella. Nämä makeiset sopivat ihanasti lahjaksi tai juhlapöydän tarjoiluksi.
MA
MU
LA
0
Kuvat
Julkaistu 23.9.2015

Puolukka-timjamimarmeladit
Reseptin ainekset (50 kpl)
- 25 gagar agar -jauhetta
- 2 dlvettä
- 3 dlvahvaa puolukkamehua
- 5 oksaa tuoretta timjamia
- 5 dlsokeria
- 1 dlmuscovadosokeria
- 1 dlpuolukkahilloa
Päälle
- hienoa kidesokeria (Siro)
Puolukkamarmeladit – ohje:
- Mittaa kattilaan agar agar -jauhe, vesi, puolukkamehu ja timjaminoksat. Keitä keskilämmöllä ilman kantta 30-40 minuuttia, välillä sekoitellen. Älä keitä liian voimakkaasti, jotta nestemäärä ei haihdu liiaksi.
- Poista kattilasta timjaminoksat.
- Lisää kattilaan kide- ja muscovadosokeri sekä puolukkahillo. Kuumenna sekoitellen, kunnes sokeri liukenee.
- Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (kooltaan noin 20 cm x 25 cm). Kuori pinnalta mahdollinen vaahto lusikalla pois. Anna jähmettyä huoneenlämmössä vähintään pari tuntia.
- Leikkaa marmeladi veitsellä neliöiksi. Kuivata paloja huoneenlämmössä muutama tunti ja kierittele palat sitten kidesokerissa.
- Anna marmeladien kuivahtaa huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
- Säilytä puolukkamarmeladit huoneenlämmössä, tiiviissä rasiassa.
Halutessasi voit ripotella marmeladien päälle tuoreita timjaminlehtiä, juuri ennen tarjoamista.