Kotivinkki

Puolukka-rahkakakku

12 h 40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
12 h
Talkkunan ja puolukan maut säväyttävät raikkaassa rahkakakussa.
4.2
7
Julkaistu: 20.12.2020


Reseptin ainekset (10–12 palaa)

Pohja

  • 200 gdigestivekeksejä
  • 100 gvoita

Täyte

  • 4liivatelehteä
  • 2,5 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 200 grahkaa
  • 1 ½ dltalkkunajauhoja
  • 1 dlsokeria
  • 200 gpuolukoita

Päälle

  • 1 dlpuolukoita
Tulosta

1. Hienonna keksit tehosekoittimessa, kaulimella muovipussin sisällä tai survimella kulhossa. Sulata voi ja sekoita se keksijauhelman joukkoon.  

2. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 20 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjalle. Taputtele keksi-voiseos tasaiseksi kerrokseksi vuokaan. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.  

3. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Lisää rahka vaahdotuksen loppuvaiheessa ja anna koneen käydä vielä hetki. Sekoita joukkoon talkkunajauhot, sokeri ja osittain survotut puolukat. Kääntele kaikki aineet sekaisin. Rouhea, raikas ja herkullinen syysjälkkäri!  

4. Kiehauta 2 rkl vettä kattilassa. Nosta liivatteet likoamasta ja purista ylimääräinen vesi pois. Pane liivatteet kiehautettuun veteen ja sekoittele, kunnes ne ovat sulaneet. Älä päästä liivatteita kiehumaan.  

5. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta puolukka-rahkakakku jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi tai yön yli. Koristele rahkakakku puolukoilla.

7 kommenttia