Maku

Puolukka-porosalaatti

1 h 20 min
GL
MU
4
0


 

Tulosta
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (6 annosta)

  • 100 gkylmäsavustettua poroa (viipaleina)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 rklpunaviinietikkaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 50 gkuivattuja puolukoita
  • 2 kplruukkusalaattia (punaista salanovaa ja viinisuolaheinää)
  • 50 gjuustoa (kovaa, esim Västerbottensost tai vanha Gouda)

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Leikkaa poronpaistiviipaleet pieniksi kuutioiksi.

Vatkaa öljy, etikka ja pippuri keskenään. Sekoita joukkoon puolukat ja poro. Anna marinoitua jääkaapissa peitettynä seuraavaan päivään.

Huuhdo ja kuivaa salaatit hyvin. Revi isoimmat lehdet ja käytä pienimmät kokonaisina. Levitä lehdet lomittain vadille.

Ripottele päälle poro-puolukkaseos. Leikkaa poro-puolukkasalaatin päälle kuorimaveitsellä lastuja juustosta.

Tarjoa poro-puolukkasalaatti joulupöydässä alkuruokien kanssa.

MITÄ PIDIT?
4