Maku

Puolukka-pellavansiemenruudut

1 h 5 min
0
0

Puolukka-pellavansiemenruudut

MU
0
0
Helppo peltileipä saa raikasta hapokkuutta piimästä ja puolukoista.
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 palaa)

  • 5 dlpiimää
  • 30 ghiivaa
  • 1 dlpellavansiemeniä
  • 1 rklsiirappia (tummaa)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 2 dlruisjauhoja
  • 5 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1 dlpuolukoita

Päälle

  • 2 rklpellavansiemeniä
  • 1/2 dlkuivattuja puolukoita

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN45 min

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva.

Sekoita joukkoon siemenet, siirappi ja suola.

Lisää kaurahiutaleet, ruisjauhot ja vehnäjauhot pikkuhiljaa alustaen.

Lisää alustamisen loppuvaiheessa öljy ja viimeiseksi puolukat siten, että ne sekoittuvat koko taikinaan.

Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Taputtele se tasaiseksi, noin 2 cm:n paksuiseksi levyksi.

Peitä leivinliinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.

Voitele kohonnut puolukka-pellavansiemenleipä kevyesti vedellä. Ripottele pinnalle pellavansiemeniä ja kuivattuja puolukoita.

Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä