Puolukka-marenkipiirakka – kesytä kirpsakat marjat makealla marenkihunnulla
kasvis
laktoositon
maidoton
munaton
vegaani
1 h 25 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 40 min
Puolukka-marenkipiirakassa puolukat saavat parikseen makean marenkikuorrutuksen, joka tehdään kikhernepurkin liemestä eli aquafabasta. Kaunis pinta syntyy lusikalla painamalla.

Reseptin ainekset 12 annosta
Pohja
100 g(vegaanista) margariinia
2 dlvehnäjauhoja
1 rklsokeria
¼ tlsuolaa
1 rklkylmää vettä
Vuoan voiteluun
1 rkl(vegaanista) margariinia
2 rklkorppujauhoja
Puolukkatäyte
200 gpuolukoita
¾ dlsokeria
2 rklperunajauhoja
Marenki
1kikhernepurkin liemi (noin 1 ¼ dl)
1 ¼ dlsokeria
1 tlsitruunamehua
1 tlvaniljasokeria
Puolukka-marenkipiirakka valmistuu näin:
- Tee piirakkapohja. Nypi margariinin sekaan jauhot, sokeri ja suola. Lisää massaan kylmä vesi ja vaivaa tasaiseksi. Anna taikinan jähmettyä hetki jääkaapissa. Voitele noin 22-senttinen piirakkavuoka margariinilla ja korppujauhota se. Painele taikina vuokaan.
- Esipaista piirakkapohjaa 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Sekoita puolukkatäytteen ainekset keskenään.
- Valuta kikherneiden neste kulhoon. Vaahdota liemi sähkövatkaimella (noin 5 minuuttia). Lisää sokeri, sitruunamehu ja vaniljasokeri ja jatka vaahdottamista täydellä teholla noin 5 minuuttia tai kunnes rakenne muistuttaa valkuaisvaahtoa.
- Levitä piirakkapohjalle puolukkatäyte. Peitä marjat marengilla ja muotoile marengin pinta aaltomaiseksi lusikalla.
- Paista piirakkaa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes marenki saa hieman väriä.