Maku

Puolukka-marenkipiirakka – kesytä kirpsakat marjat makealla marenkihunnulla

1 h 25 min
KA
LA
MA
MU
VE
4
0

Puolukka-marenkipiirakassa puolukat saavat parikseen makean marenkikuorrutuksen, joka tehdään kikhernepurkin liemestä eli aquafabasta. Kaunis pinta syntyy lusikalla painamalla.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 100 g(vegaanista) margariinia
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklsokeria
  • ¼ tlsuolaa
  • 1 rklkylmää vettä

Vuoan voiteluun

  • 1 rkl(vegaanista) margariinia
  • 2 rklkorppujauhoja

Puolukkatäyte

  • 200 gpuolukoita
  • ¾ dlsokeria
  • 2 rklperunajauhoja

Marenki

  • 1kikhernepurkin liemi (noin 1 ¼ dl)
  • 1 ¼ dlsokeria
  • 1 tlsitruunamehua
  • 1 tlvaniljasokeria

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN40 min

Puolukka-marenkipiirakka valmistuu näin:

  1. Tee piirakkapohja. Nypi margariinin sekaan jauhot, sokeri ja suola. Lisää massaan kylmä vesi ja vaivaa tasaiseksi. Anna taikinan jähmettyä hetki jääkaapissa. Voitele noin 22-senttinen piirakkavuoka margariinilla ja korppujauhota se. Painele taikina vuokaan.
  2. Esipaista piirakkapohjaa 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  3. Sekoita puolukkatäytteen ainekset keskenään.
  4. Valuta kikherneiden neste kulhoon. Vaahdota liemi sähkövatkaimella (noin 5 minuuttia). Lisää sokeri, sitruunamehu ja vaniljasokeri ja jatka vaahdottamista täydellä teholla noin 5 minuuttia tai kunnes rakenne muistuttaa valkuaisvaahtoa.
  5. Levitä piirakkapohjalle puolukkatäyte. Peitä marjat marengilla ja muotoile marengin pinta aaltomaiseksi lusikalla.
  6. Paista piirakkaa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes marenki saa hieman väriä.
MITÄ PIDIT?
4