4(4)
Puolukka-marenkipiirakka – kesytä kirpsakat marjat makealla marenkihunnulla
kasvis
laktoositon
maidoton
munaton
vegaani
1 h 25 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 40 min
Puolukka-marenkipiirakassa puolukat saavat parikseen makean marenkikuorrutuksen, joka tehdään kikhernepurkin liemestä eli aquafabasta. Kaunis pinta syntyy lusikalla painamalla.
Julkaistu 6.9.2019
Maku
Reseptin ainekset 12 annosta
Pohja
100 g(vegaanista) margariinia
2 dlvehnäjauhoja
1 rklsokeria
¼ tlsuolaa
1 rklkylmää vettä
Vuoan voiteluun
1 rkl(vegaanista) margariinia
2 rklkorppujauhoja
Puolukkatäyte
200 gpuolukoita
¾ dlsokeria
2 rklperunajauhoja
Marenki
1kikhernepurkin liemi (noin 1 ¼ dl)
1 ¼ dlsokeria
1 tlsitruunamehua
1 tlvaniljasokeria

Puolukka-marenkipiirakka valmistuu näin:

  1. Tee piirakkapohja. Nypi margariinin sekaan jauhot, sokeri ja suola. Lisää massaan kylmä vesi ja vaivaa tasaiseksi. Anna taikinan jähmettyä hetki jääkaapissa. Voitele noin 22-senttinen piirakkavuoka margariinilla ja korppujauhota se. Painele taikina vuokaan.
  2. Esipaista piirakkapohjaa 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  3. Sekoita puolukkatäytteen ainekset keskenään.
  4. Valuta kikherneiden neste kulhoon. Vaahdota liemi sähkövatkaimella (noin 5 minuuttia). Lisää sokeri, sitruunamehu ja vaniljasokeri ja jatka vaahdottamista täydellä teholla noin 5 minuuttia tai kunnes rakenne muistuttaa valkuaisvaahtoa.
  5. Levitä piirakkapohjalle puolukkatäyte. Peitä marjat marengilla ja muotoile marengin pinta aaltomaiseksi lusikalla.
  6. Paista piirakkaa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes marenki saa hieman väriä.
Kommentoi »