Puolukka-marenkipiirakka – kesytä kirpsakat marjat makealla marenkihunnulla
1 h 25 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
40 minPuolukka-marenkipiirakassa puolukat saavat parikseen makean marenkikuorrutuksen, joka tehdään kikhernepurkin liemestä eli aquafabasta. Kaunis pinta syntyy lusikalla painamalla.
KA
LA
MA
MU
VE
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 6.9.2019

Puolukka-marenkipiirakka – kesytä kirpsakat marjat makealla marenkihunnulla
Reseptin ainekset (12 annosta)
Pohja
- 100 g(vegaanista) margariinia
- 2 dlvehnäjauhoja
- 1 rklsokeria
- ¼ tlsuolaa
- 1 rklkylmää vettä
Vuoan voiteluun
- 1 rkl(vegaanista) margariinia
- 2 rklkorppujauhoja
Puolukkatäyte
- 200 gpuolukoita
- ¾ dlsokeria
- 2 rklperunajauhoja
Marenki
- 1kikhernepurkin liemi (noin 1 ¼ dl)
- 1 ¼ dlsokeria
- 1 tlsitruunamehua
- 1 tlvaniljasokeria
Puolukka-marenkipiirakka valmistuu näin:
- Tee piirakkapohja. Nypi margariinin sekaan jauhot, sokeri ja suola. Lisää massaan kylmä vesi ja vaivaa tasaiseksi. Anna taikinan jähmettyä hetki jääkaapissa. Voitele noin 22-senttinen piirakkavuoka margariinilla ja korppujauhota se. Painele taikina vuokaan.
- Esipaista piirakkapohjaa 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Sekoita puolukkatäytteen ainekset keskenään.
- Valuta kikherneiden neste kulhoon. Vaahdota liemi sähkövatkaimella (noin 5 minuuttia). Lisää sokeri, sitruunamehu ja vaniljasokeri ja jatka vaahdottamista täydellä teholla noin 5 minuuttia tai kunnes rakenne muistuttaa valkuaisvaahtoa.
- Levitä piirakkapohjalle puolukkatäyte. Peitä marjat marengilla ja muotoile marengin pinta aaltomaiseksi lusikalla.
- Paista piirakkaa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes marenki saa hieman väriä.

Vegaaninen marenki valmistuu helposti kikherneliemestä – rakenne on täydellisen rapea ja sisus herkullisen sitkeä
Meillä kotona

Vegaaninen suklaamoussekakku – kuohkea unelmaherkku täytekeksipohjalla ja vadelmakoristeilla
Maku

Vegaaninen juustokakku ilman uunia – pähkinäinen herkku valmistuu pakastimessa kuin itsestään
Meillä kotona

Vegaaninen mansikkatrifle – superhelppo kerrosjälkiruoka, joka hurmaa kaikki!
Maku

Vegaaninen juustokakku valloittaa täydellisellä makuparilla: täytteessä yhdistyvät raikas mango ja täyteläinen kookos
Maku

Lakritsi-nektariinigaletet – vegaaninen herkku valmistuu ilman piirakkavuokaa
Maku

Vegaaninen raparperipiirakka – huippusuosioon nousseen mehevän raparperipiirakan munaton ja maidoton versio
Kotivinkki

Vegaaninen britakakku – mansikka-raparperihillolla täytetty ihanuus valmistuu myös ilman munia
Kotivinkki