Puolukka-kardemummakorput

2 h 50 min
5
0

Puolukka-kardemummakorput

Kardemummalla maustetut puolukkakorput ovat herkullisia nakerrettavia. Säilytä ne tiiviissä, kannellisessa rasiassa. 
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (50 kpl)

  • 100 gvoita
  • 5 dlkevytmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 1 kplmunaa
  • 1 dljuoksevaa hunajaa
  • 2 rklkardemummaa (jauhettuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlkanelia
  • 12 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlpuolukoita

Tee näin

2 h 50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h 30 min

Sulata voi kattilassa. Lisää maito ja kuumenna seos kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maito-voiseokseen. Lisää muna, hunaja, kardemumma, suola ja kaneli. Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan ja voimakkaasti vaivaten, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta.

Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin tunti.

Lisää puolukat kohonneeseen taikinaan. Jaa taikina 4 osaan ja muotoile palat jauhojen avulla noin 30 cm:n pituisiksi pötköiksi. Siirrä pötköt leivinpaperin päälle kahdelle uunipellille. Taputtele pötköt jauhojen avulla ohuemmiksi.

Paista korppulevyjä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin värin. Leikkaa levyt lämpiminä terävällä, sahalaitaisella veitsellä vinottain viipaleiksi. Nosta palat kyljelleen ja paista vielä 15–20 minuuttia, kunnes palat kuivahtavat ja saavat hieman väriä.

Kytke uuni pois päältä ja anna korppujen kuivua jälkilämmössä 30–60 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita. Jäähdytä korput peittämättä ritilällä. Säilytä ne kannellisessa rasiassa, jotta ne eivät pehmene.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä