Maku

Puolukka-chiahillo – raikas pikahillo säilyy kuukausia

3 h 10 min
GL
KA
LA
MA
MU
VE
0
0

Hyvin kevyesti sokeroitu tuorepuolukkahillo sakeutuu chiansiemenillä ja maistuu ihanalta. Kun on tätä kerran maistanut, ei enää halua palata sokeroituihin perushilloihin. Hillo maistuu makkaroiden, maksaruokien ja pinaattilettujen kanssa.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (5 dl valmista hilloa)

  • 1 lpuolukoita
  • 2 rklruokosokeria
  • ½ dl chiansiemeniä

Tee näin

3 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN3 h

Ota puolukoista pari desiä erilleen ja survo loput puolukat kulhossa soseeksi. Lisää sokeri ja sekoita hetki. Lisää erilleen otetut puolukat ja chiansiemenet.

Sekoita ja nosta jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi. Käy sekoittelemassa seosta muutama kerta, jotta chiansiemenet turpoavat tasaisesti.

Purkita puolukka-chiahillo puhtaaseen, kuumennettuun purkkiin ja sulje heti. Puolukan oman säilöntäaineen, bentsoehapon, ansiosta hillo säilyy kylmässä useita kuukausia.

Chiansiemenillä sakeutettua tuorehilloa voit kokeilla myös muista marjoista. Puolukan sisältämän luontaisen säilöntäaineen puuttuessa muista marjoista tehdyt hillot kannattaa käyttää muutamassa viikossa.

MITÄ PIDIT?
0