Puolukat ja sikurisalaatti tuovat uuden twistin klassiseen salaattiin

5 min
{
Aktiivinen
5 min
Passiivinen
Reseptissä yhdistyvät voimakas sikurisalaatti, makea päärynä ja pehmeä sinihomejuusto. Syksyisen salaatin juju on puolukoissa, jotka toimivat pirskahtaessaan myös salaatinkastikkeena. Esillelaittoon sopivia ajattomia tarjoiluastioita löydät Pentikin valikoimista.
KA
5
0
KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Pentik
Julkaistu: 10.9.2020

Ainekset (4 annosta)

Syksyinen salaatti

  • 1−2 (200g) punaista sikurisalaattia
  • 1 ruukku romainesalaattia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 päärynää
  • 150 g sinihomejuustoa
  • 1 dl puolukoita
  • 1 dl hasselpähkinöitä
  • persiljaa

Paahdettu saaristolaisleipä

  • 8 siivua saaristolaisleipää
  • 3−4 rkloliiviöljyä
  • 1 tl sormisuolaa

Yrttinen jogurttikastike

  • 400 g turkkilaista jogurttia
  • ½ ruukkuabasilikaa
  • ½ ruukkuapersiljaa
  • ½ sitruunan kuori
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl suolaa
Tulosta
  • Revi salaatit tarjoilukulhoon. Pyörittele sekaan oliiviöljy.
  • Leikkaa päärynä ohuiksi lohkoiksi ja asettele ne salaatin päälle. Murenna joukkoon sinihomejuusto. Lisää puolukat ja hasselpähkinät.
  • Koristele salaatti persiljanlehdillä.

********************

  • Leikkaa leivät kolmioiksi ja asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle. Lorauta päälle öljyä ja paahda leipiä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Ripottele pinnalle sormisuolaa.

********************

  • Aloita kastikkeen valmistaminen hienontamalla yrtit. Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Raasta myös valkosipuli.
  • Sekoita kaikki ainekset keskenään ja koristele halutessasi yrteillä.

Kaunis tarjoiluastia kruunaa annoksen. Katso ideoita täältä.

MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »