Puolukan unelma

2 h 5 min
0
0

Puolukan unelma

GL
0
0
Teksti Saara Törmä
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 annosta)

Marenki

  • 6 dlsokeria
  • 9 kplvalkuaista

Täyte

  • 5 dlkuohukermaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 3 dlpuolukoita

Tee näin

2 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 45 min

Vatkaa sokeria ja munanvalkuaisia kovaksi vaahdoksi, niin kauan kunnes vaahto on sitkeää (noin 20 minuuttia). Kuumenna uuni 125 asteeseen.

Vuoraa 2 peltiä leivinpaperilla. Muotoile vaahdosta neljä suorakulmiota (noin 15×30 senttiä).

Nosta pellit uuniin yhtä aikaa. Jos uunissasi on kiertoilmatoiminto, käytä sitä. Paista pohjia noin 1 1/2 tuntia, kunnes ne ovat täysin kuivuneita. Vaihda peltien paikkaa välillä. Irrota marengit varovasti leivinpaperista ja jätä ne jäähtymään. Marengit säilyvät kuivassa hyvin, ja voit tehdä ne hyvissä ajoin.

Kokoa kakku kolme–neljä tuntia ennen tarjoilua. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Sivele kermavaahtoa ja ripottele puolukoita marenkikerrosten väliin. Paina kakkua päältä kevyesti tiiviimmäksi, kuulet marenkien hiukan murtuvan. Marengin on tarkoitus sopivasti sulaa.

Huomaa, että marenki on niin makeaa,että kermavaahtoa tai puolukoita ei tarvitse sokeroida.

Anna kakun vetäytyä kylmässä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä