Kotivinkki

Punssi-luumukääretorttu

0
0

Punssi-luumukääretorttu

Teksti Kotivinkki
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 4luomukananmunaa
  • 1½ dlsokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • ½ dlperunajauhoja
  • 2 rklkaakaota
  • 1 tlleivinjauhetta

TÄYTE:

  • 5 dlkermaa
  • 140 gvalmista vaniljakastikeainesta
  • 1 prkluumumarmeladia
  • 4 rklrommia

PÄÄLLE:

  • 250 gmarsipaania
  • 1 pktsokerikuorrutettuja pistaasi- tai cashewpähkinöitä
  • tomusokeria kaulimiseen ja viimeistelyyn

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

2. Sekoita vehnä- ja peruna- jauhot, kaakao sekä leivinjauhe keskenään. Lisää seos vaahtoon siivilän läpi varovasti nostellen.

3. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa 8–10 minuuttia.

4. Kumoa kypsä kakkupohja puhtaalle leivinpaperille. Irrota pohjasta uunissa ollut leivinpaperi. Peitä puhtaalla liinalla täytteen teon ajaksi: siten pohja ei kuivu ja kääriminen sujuu helpommin.

5. Valmista täyte. Sekoita kulhossa kerma ja vaniljakastikeaines tasaiseksi. Lisää sekaan notkistettu luumusose ja rommi.

6. Levitä luumu-kermarahka jäähtyneelle torttulevylle, niin että toisesta leveästä sivusta jää noin yksi kolmasosa ilman täytettä. Täyte ei tursua yli, kun käärit torttua.

7. Kääri torttupohja täytetystä leveästä reunasta alkaen rullalle leivinpaperin avulla. Jätä saumakohta tortun alle.

8. Kiedo torttu kelmuun ja nosta jääkaappiin vetäytymään vähintään tunniksi.

9. Ripottele leivinpöydälle tomusokeria ja kauli sen päällä marsipaanilevy ohueksi tortturullan pituiseksi ja levyiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi.

10. Nosta kaulittu marsipaani-levy varovasti tomusokeroidun kaulimen avulla kääretortun päälle, niin että se peittää tasaisesti tortun pinnan. Käännä marsipaanilevyn pitkät sivut tortturullan alle.

11. Siisti molemmat tortunpäät leikkaamalla pois ylimääräinen marsipaani.

12. Koristele pinta. Sipaise siihen kevyesti vettä ja ripottele pinnalle rouhittuja sokeripistaaseja. Viimeistele sirottelemalla pinnalle tomusokeria.

13. Tarjoa kahvipöydässä sellaisenaan tai leikkaa torttu 3–5 sentin mittaisiksi leivoksiksi.

Vinkki!

VINKKI: Voit korvata rommin myös tilkalla sitruunamehua.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä