Maku

Punaviinikastike ripauksella kanelia

30 min
4
0

Punaviinikastike ripauksella kanelia

MU
0
4
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 3 dlpunaviiniä
  • 3 dllihalientä
  • 1/4 tlmustapippuria (kokonaisia)
  • 1/2 rkltuoretta timjamia
  • 1 kpllaakerinlehteä
  • 2 kplsalottisipulia
  • 1 kplporkkanaa
  • 1/4 kplkanelitankoa
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 1 rklsiirappia
  • 25 gvoita

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Kaada viini ja lihaliemi kattilaan, lisää mausteet, pilkottu sipuli ja porkkana (ja pieni pala kanelitankoa). Anna kiehua hiljaa poreillen 15–20 minuuttia.

Siivilöi liemi ja tarkista, että sitä on noin 4 desiä. Lisää tarvittaessa punaviiniä tai lihalientä. Sekoita jauhot pieneen viini- tai vesitilkkaan ja kaada seos liemeen koko ajan sekoittaen. Anna kypsyä noin 5 minuuttia. Lisää siirappi ja voinokareet voimakkaasti vatkaten punaviinikastikkeen joukkoon.

Punaviinikastike maistuu tummien liharuokien ja riistan kanssa.
•Katajanmarja-pippurikastike: Lisää 1 tl rouhittuja katajanmarjoja ja 1 tl rouhittuja pippureita.

•Karpalo-punaviinikastike: Lisää 2 rkl karpalohyytelöä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä