0(0)
Paahdetut punasipuliveneet tarjotaan karamellisoitujen pähkinöiden kera – ihana naposteltava illanistujaisiin!
Gluteeniton
Vegaaninen
Laktoositon
Kasvis
Maidoton
Munaton
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Puolikkaana paahdetut sipulit erotellaan lastuiksi ja nautitaan ripotteiden kanssa rentoina alkunaposteltavina tai pääruoan lisukkeena. Nappaa resepti!
Julkaistu 7.9.2023
Maku
Reseptin ainekset
4–6 annosta
4isoa punasipulia
2 rkloliiviöljyä
½ tlmerisuolahiutaleita
½ tlmustapippuria
2 rklbalsamiviinietikkaa
½ rkusalviaa
Karamellisoidut pähkinät
100 gsaksanpähkinöitä
4 rklfariinisokeria
½ tlsormisuolaa
2 tlrypsiöljyä

Punasipuliveneet – ohje:

  1. Valmista karamellisoidut pähkinät. Mittaa kaikki aineet paistinpannulle. Kuumenna ja sekoittele noin 5 minuuttia, kunnes sokeri karamellisoituu. Levitä seos leivinpaperin päälle jäähtymään. Rouhi jäähtyneenä.
  2. Kuori ja halkaise sipulit pitkittäin. Kuumenna öljy valurautaisessa paistinpannussa. Laita sipulit pannulle leikkauspinta alaspäin. Paista miedolla lämmöllä 20 minuuttia, kunnes sipulit saavat väriä.
  3. Siirrä pannu 150-asteiseen uuniin ja jatka kypsennystä vielä 10 minuuttia. Sipulien kuuluu olla kypsiä mutta napakoita, jotta niihin jää purutuntumaa.
  4. Anna sipuleiden jäähtyä hetki. Leikkaa kannat pois ja erottele kerrokset toisistaan.
  5. Laita sipulilastut tarjoiluvadille. Ripottele päälle suolaa, pippuria ja karamellisoituja pähkinöitä. Pirskota päälle balsamietikkaa. Viimeistele salvianlehdillä.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.