Maku

Punasipulisalaatti

45 min
GL
KA
LA
MA
MU
2
0


 

Tulosta
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara

Ainekset (1 annosta)

  • 1000 gpunasipulia

Mausteliemi

  • 3 1/2 dlviinietikkaa
  • 1 1/2 dlsiirappia (punaviini)
  • 4 dlsokeria
  • 1 tlneilikkaa (kokonaisia)
  • 1 tlmustapippuria (kokonaisia)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN25 min

Kuori sipulit, halkaise ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Mittaa mausteliemen ainekset kattilaan, mausteet sideharsopussissa tai suljettavassa teesihdissä.

Kuumenna liemi kiehuvaksi ja anna sen kiehua noin 10 minuuttia kannen alla. Poista mausteet.

Lisää liemeen sipulit. Keitä miedolla lämmöllä kypsäksi. Purkita punasipulisalaatti pieniin, puhtaisiin ja kuumiin purkkeihin. Anna jäähtyä ja säilytä kylmässä.

•Voit korvata halutessasi osan mausteliemen sokerista hunajalla.

MITÄ PIDIT?
2