Maku

Punasipulikeitto

50 min
0
0

Punasipulikeitto

LA
MA
MU
0
0
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 6 kplpunasipulia
  • 6 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 2 dlpunaviiniä
  • 2 rkljuoksevaa hunajaa
  • 10 dlvettä
  • 2 kplkanaliemikuutiota
  • 1/2 rkloreganoa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 rklpersiljaa

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit ja valkosipulinkynnet. Siirrä ne kattilaan. Lisää päälle sitruunamehu, viini ja hunaja. Kuumenna ja lisää vesi sekä liemikuutiot. Anna kiehua miedolla lämmöllä 1/2 – 1 tuntia.

Tarkista maku ja mausta yrteillä, pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Ripottele punasipulikeiton pinnalle halutessasi persiljaa.

•Tarjoa punasipulikeiton kanssa juustolla kuorrutettuja uunileipiä. Levitä leiville juustoraastetta ja kuorruta 225 asteessa 5 – 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä