Kotivinkki

Punasipulichutney

45 min
0
0

Punasipulichutney

Punasipulichutneyn makeanmausteinen potku sopii grillatun lihan ja makkaran kaveriksi. Tulisuutta voi säätää chilin määrällä.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 4punasipulia
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1punainen chili
  • 2 rklöljyä
  • 2 rklruokosokeria
  • 2 rklpunaviinietikkaa
  • 2 dltummaa olutta
  • 2 rkldijonsinappia

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

 Ohjeella tulee noin 5 dl valmista chutneya.
1. Kuori ja viipaloi sipulit. Halkaise chili ja poista siemenet. Paloittele chilin punainen osa.
2. Mittaa öljy kattilaan. Lisää sipulit, chilit, sokeri, etikka ja olut. Kiehauta ja anna kiehua hissukseen poreillen noin 30 minuuttia.
3. Lisää lopuksi sinappi ja kiehauta. Jäähdytä punasipulichutney ja nosta jääkaappiin maustumaan yön yli. Tarjoa hodareiden, hampurilaisten ja grillatun lihan kanssa.

Hodari saa uutta makua punasipulista ja raakamakkarasta.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä