Punakaalisupikkaat

2 h 45 min
4
0

Punakaalisupikkaat

KA
LA
MA
0
4
Teksti Sonja Blåberg, Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 kpl)

  • 500 gruistaikinaa (pakaste)

Täyte

  • 1200 gpunakaalia (suikaloituna)
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 200 gsipulia (silputtuna)
  • 1 kplomenaa (kuutioituna)
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1/2 dlsoijakastiketta
  • 1/2 dlvettä
  • 1/2 tlneilikkaa
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 dlvehnäjauhoja

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Pinnalle

  • 1 dlkurpitsansiemeniä
  • 2 rklsormisuolaa

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h 15 min

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mittaa vehnäjauhoja lukuun ottamatta kaikki täytteen aineet uunipataan tai -vuokaan. Jos pata on pienehkö, voit kuullottaa kaalisuikaleet ensin liedellä öljyssä, jotta kaali menee kasaan.

Kypsennä punakaalitäytettä uunissa 2 tuntia. Kääntele seosta silloin tällöin. Sekoita lopuksi kypsän täytteen joukkoon vehnäjauhot ja jäähdytä seos.

Kauli ruistaikina jauhotetulla leivinpöydällä muutaman millin paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta pyöreän (Ø 10 cm) muotin avulla 16 pyörylää.

Nosta jokaiselle pyörylälle 1 rkl täytettä, sivele reunat vedellä ja taita puolikuiksi. Paina supikkaiden reunat haarukalla huolellisesti kiinni.

Nostele supikkaat leivinpaperoiduille uunipelleille, voitele munalla ja ripottele pintaan siemeniä sekä hiukan suolahiutaleita.

Paista punakaalisupikkaita 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Tarjoa punakaalisupikkaat lihaliemen seurana.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä