Punakaalisalaatti – juhlava salaatti viimeistellään karamellisoidulla sipulilla ja pistaasipähkinöillä

{
Aktiivinen
Passiivinen
Punakaalisalaatti on täydellinen valinta juhlapöytään. Raikkaan maun ja kauniin ulkomuodon lisäksi punakaalisalaatti on myös helppo valmistaa. Nappaa ohje!
KA
GL
LA
MA
MU
VE
4
0
Kuvat Kristiina Hemminki


Ainekset (4 annosta)

Punakaalisalaatti

  • 300 gpunakaalia
  • 2punasipulia
  • 1 rklöljyä (sipulien karamellisointiin)
  • 1 rklfariinisokeria (sipulien karamellisointiin)
  • 2 tlbalsamiviinietikkaa
  • 1 dlkuorittuja pistaasipähkinöitä

Kastike

  • 1 dlpähkinä- tai oliiviöljyä
  • 2 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1 rklfariinisokeria
Tulosta

Punakaalisalaatti valmistuu näin:

  1. Poista punakaalista kova kantaosa ja huonot lehdet. Suikaloi kaali ja painele suikaleita kämmensyrjälläsi.
  2. Kuori ja viipaloi punasipuli. Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipuli ja sokeri. Kääntele aineksia pannulla, älä kärvennä. Lisää balsamiviinietikka ja kiehauta.
  3. Asettele kaali ja sipulit tarjoiluastiaan ja ripottele pähkinät päälle. Tarjoa kastike punakaalisalaatin kanssa.
MITÄ PIDIT?
4