Punakaalipiirakka – taikinakuoren sisuksista paljastuva täyte on upean violetti ja täynnä lempeää makua
1 h 40 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
55 minPunakaalipiirakalla ruokit nälkäisenkin porukan helposti, ja täysin vegaaninen resepti ilahduttaa myös kasvissyöjiä ja vegaaneja. Pähkinät tuovat pehmeään kaalitäytteeseen rouheutta, vuusto taas mehevyyttä.
VE
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 19.3.2020

Punakaalipiirakka – taikinakuoren sisuksista paljastuva täyte on upean violetti ja täynnä lempeää makua
Ainekset (12 annosta)
Taikina
- 250 gmargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
- 250 gporkkanasosetta (esim. Pirkka)
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ tlsuolaa
- 1 tlleivinjauhetta
Täyte
- 1sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1porkkana
- 800 gpunakaalia
- 1 rklöljyä
- 2 tltimjamia
- ½ tlmustapippuria
- 1 dlcashew- tai suolapähkinöitä rouhittuna
- 150 gvegaanisia vuustokuutioita (Porlammin)
Punakaalipiirakka valmistetaan näin:
- Sekoita pehmeä rasva ja porkkanasose. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita ne rasvaseoksen kanssa, älä vaivaa.
- Kääri taikina tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
- Kuori ja hienonna sipulit, raasta porkkana ja silppua kaali. Kuullota sipuli pannulla öljyssä, lisää porkkanaraaste, valkosipuli, kaali ja mausteet. Hauduta 20 minuuttia, kunnes kaali on pehmeää.
- Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää joukkoon pähkinät ja vuustokuutiot.
- Kauli taikina leivinpaperin päällä jauhoja apuna käyttäen uunipellin (30 cm x 40 cm) kokoiseksi levyksi.
- Levitä täyte taikinan toiselle puoliskolle, taita toinen puoli täytteen päälle ja nipistä reunat kiinni.
- Vedä piirakka leivinpaperilla pellille. Pistele haarukalla pintaan reikiä. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0