Punakaalipiirakka – taikinakuoren sisuksista paljastuva täyte on upean violetti ja täynnä lempeää makua
Vegaaninen
Munaton
Maidoton
Laktoositon
Kasvis
1 h 40 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 55 min
Punakaalipiirakalla ruokit nälkäisenkin porukan helposti, ja täysin vegaaninen resepti ilahduttaa myös kasvissyöjiä ja vegaaneja. Pähkinät tuovat pehmeään kaalitäytteeseen rouheutta, vuusto taas mehevyyttä.
Sekoita pehmeä rasva ja porkkanasose. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita ne rasvaseoksen kanssa, älä vaivaa.
Kääri taikina tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
Kuori ja hienonna sipulit, raasta porkkana ja silppua kaali. Kuullota sipuli pannulla öljyssä, lisää porkkanaraaste, valkosipuli, kaali ja mausteet. Hauduta 20 minuuttia, kunnes kaali on pehmeää.
Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää joukkoon pähkinät ja vuustokuutiot.
Kauli taikina leivinpaperin päällä jauhoja apuna käyttäen uunipellin (30 cm x 40 cm) kokoiseksi levyksi.
Levitä täyte taikinan toiselle puoliskolle, taita toinen puoli täytteen päälle ja nipistä reunat kiinni.
Vedä piirakka leivinpaperilla pellille. Pistele haarukalla pintaan reikiä. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.