Muhkea punakaalilaatikkopiiras yhdistää kaksi suosikkia: kaalilaatikon ja suolaisen piirakan!
1 h
{
Aktiivinen
35 minPassiivinen
25 minPunakaalilaatikkopiiraan taikinakuoren alta paljastuu täyttävä, gruusialaisten mausteiden ryydittämä kaali-jauhelihapaistos. Ota mehevän herkun ohje talteen!
4.5
Kuvat
Julkaistu 21.2.2023

Muhkea punakaalilaatikkopiiras yhdistää kaksi suosikkia: kaalilaatikon ja suolaisen piirakan!
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 1 pkt (noin 500 g)esikaulittu, laskostettu voi- tai lehtitaikinalevy
- 500 gpunakaalia
- 2valkosipulinkynttä
- 1sipuli
- 1maustekurkku
- ½ rkutilliä
- 2 rklrypsiöljyä
- 1 pkt (400 g)jauhelihaa (tai 1 pkt eli 280 g kasvisjauhista)
- 2–3 dlvettä
- 1lihaliemikuutio
- 1 prk (120 g)smetanaa
- 2 rkltomaattipyreetä
- 2 tlpaprikajauhetta
- 1 tlsuolaa
- ¼ tlmaustepippuria
- 1muna
Punakaalilaatikkopiiras – ohje:
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Suikaloi kaali. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Kuutioi maustekurkku. Hienonna tilli.
- Kuumenna öljy pannulla ja ruskista jauheliha. Lisää sipulit ja valkosipulit ja paista noin 5 minuuttia. Ota paistos pannulta sivuun. Laita kaalit, 2 dl vettä ja liemikuutio pannulle, kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Sekoita välillä. Lisää smetana, tomaattipyree, maustekurkut, tilli ja mausteet sekä tilkka vettä tarvittaessa. Hauduta vielä 10 minuuttia.
- Sekoita kaalipaistos ja jauheliha korkeareunaisessa uunivuoassa (25 × 25 cm). Aseta taikina vuoan päälle kanneksi ja paina tiiviisti vuoan reunoille. Voitele munalla. Leikkaa pinnalle terävällä veitsellä muutama viilto.
- Kypsennä 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Peitä foliolla, jos taikina meinaa tummua liikaa. Anna punakaalilaatikkopiiraan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Vinkki!
Korvaa jauheliha halutessasi kasvisjauhiksella, savutofulla tai linsseillä.

Punakaalipiirakka – taikinakuoren sisuksista paljastuva täyte on upean violetti ja täynnä lempeää makua
Meillä kotona

Punakaalilaatikko pannulla – suosikkiruoan pikaversio valmistuu nopeasti vokaten
Maku

Marinoitu punakaali − mehukkaan lisukesalaatin juju on kaalisuikaleisiin hierottu suola
Maku

Intialaiset punakaalipihvit – villin violetit herkkupalat tuovat väriä arkeen
Kotivinkki

Haudutettu punakaalisalaatti – maukas ja värikäs lisuke juhlapöytään
Kotivinkki

Possu-kaaliburgerit
Maku

Lohi-verigreippisalaatti punakaalipohjalla
Maku