4,5(2)
Muhkea punakaalilaatikkopiiras yhdistää kaksi suosikkia: kaalilaatikon ja suolaisen piirakan!
1 h
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 25 min
Punakaalilaatikkopiiraan taikinakuoren alta paljastuu täyttävä, gruusialaisten mausteiden ryydittämä kaali-jauhelihapaistos. Ota mehevän herkun ohje talteen!
21.2.2023
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
1 pkt (noin 500 g)esikaulittu, laskostettu voi- tai lehtitaikinalevy
500 gpunakaalia
2valkosipulinkynttä
1sipuli
1maustekurkku
½ rkutilliä
2 rklrypsiöljyä
1 pkt (400 g)jauhelihaa (tai 1 pkt eli 280 g kasvisjauhista)
2–3 dlvettä
1lihaliemikuutio
1 prk (120 g)smetanaa
2 rkltomaattipyreetä
2 tlpaprikajauhetta
1 tlsuolaa
¼ tlmaustepippuria
1muna

Punakaalilaatikkopiiras – ohje:

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Suikaloi kaali. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Kuutioi maustekurkku. Hienonna tilli.
  2. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista jauheliha. Lisää sipulit ja valkosipulit ja paista noin 5 minuuttia. Ota paistos pannulta sivuun. Laita kaalit, 2 dl vettä ja liemikuutio pannulle, kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Sekoita välillä. Lisää smetana, tomaattipyree, maustekurkut, tilli ja mausteet sekä tilkka vettä tarvittaessa. Hauduta vielä 10 minuuttia.
  3. Sekoita kaalipaistos ja jauheliha korkeareunaisessa uunivuoassa (25 × 25 cm). Aseta taikina vuoan päälle kanneksi ja paina tiiviisti vuoan reunoille. Voitele munalla. Leikkaa pinnalle terävällä veitsellä muutama viilto.
  4. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Peitä foliolla, jos taikina meinaa tummua liikaa. Anna punakaalilaatikkopiiraan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki!

Korvaa jauheliha halutessasi kasvisjauhiksella, savutofulla tai linsseillä.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo