Kotivinkki

Pähkinäinen punajuuritahna on satokauden herkullisin dippi raikkaiden kasvisten naposteluun

1 h
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
45 min
Punajuuritahna maistuu ihanan täyteläiseltä uunissa paahtamisen ansiosta. Dippikasviksiksi sopi­vat porkkanoiden, retiisien ja nauriiden lisäksi myös kurkku, kesäkurpitsa, sokeriherneet ja paprika.
GL
KA
MU
SO
4
0
Julkaistu: 8.10.2021


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 400 gpunajuuria
  • 3valkosipulinkynttä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • ½ dlsaksanpähkinöitä
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 rklsitruunanmehua
  • 1 tlhunajaa
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
  • ½ tlsumakkimaustetta

Dippikasvikset

  • porkkanoita, retiisejä, nauriita
Tulosta

Punajuuritahna – ohje:

  1. Kuori punajuuret ja leikkaa ne lohkoiksi. Älä kuori valkosipulinkynsiä. Pane punajuurilohkot ja valkosipulit uunivuokaan ja valuta öljy päälle. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes ­punajuuret ovat pehmenneet.
  2. Paahda pähkinät kuumalla ja kuivalla pannulla, kunnes ne saavat vähän väriä.
  3. Pane paahtuneet punajuuret tehosekoittimeen. Purista valkosipuleiden pehmennyt sisus joukkoon. Lisää saksanpähkinät, jogurtti, sitruunanmehu, hunaja, suola ja pippuri. ­Soseuta sileäksi tahnaksi.
  4. Pese nauriit ja porkkanat, rapsuta porkkanoiden kuori tarvittaessa. Puolita tai lohko isoimmat nauriit. Pese myös retiisit.
  5. Lusikoi punajuuritahna kulhoon ja asettele kasvikset vadille. Ripottele halutessasi sumakkimaustetta tahnan päälle.
Kommentoi »