Punajuurisushi

1 h 15 min
5
0

Punajuurisushi

GL
KA
LA
MA
MU
0
5
Kauniin värinen punajuurisushi tuo vaihtelua sushilautaselle!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 2 kplpunajuurta
  • 1 dlpuuroriisiä
  • 1 1/2 dlvettä
  • 1 1/2 rklomenaviinietikkaa
  • 1/2 rklsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlpiparjuuritahnaa

Koristeluun

  • 2 rkltuoretta timjamia

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN45 min

Valmista punajuurisushi näin:

Keitä punajuuret kuorineen suolalla maustetussa vedessä kypsäksi, eli noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.

Kaada vesi pois, ja laske tilalle kylmä vesi. Anna seistä muutama minuutti. Kylmävesikäsittelyn ansiosta kuoret on helppo irroittaa käsin.

Huuhtele riisiä runsaalla kylmällä vedellä, kunnes vesi on kirkasta.

Mittaa riisin päälle kattilaan vesi ja peitä kannella. Kiehauta ja käännä lämpö minimiin. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia. Kytke lämpö pois. Jätä riisi kannen alle hautumaan vielä noin 10 minuutiksi.

Kiehauta kattilassa etikka, sokeri ja suola. Sekoita seos riisin joukkoon. Nosta riisikattila kylmään vesihauteeseen jäähtymään.

Muotoile kylmällä vedellä kostutetuin käsin riisistä 12 soikeaa pallukkaa.

Leikkaa punajuurista ohuita, riisipallon päälle sopivia viipaleita. Sipaise viipaleen toiselle puolelle piparjuuritahnaa, ja pane viipale jokaisen pallukan päälle.

Koristele punajuurisushit timjamilla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä