Maku

Punajuuriset herkkupalat

5
0

Punajuuriset herkkupalat

Helpot, mutta erittäin herkulliset punajuuriset herkkupalat sopivat syksyn suolaisiin naposteltaviin. Homejuustomurut ja tuore timjami takaavat vivahteikkaan makunautinnon.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 kpl)

  • 250 gvoitaikinaa
  • 3 kplpunasipulia
  • 0,5 dltuoretta timjamia (silputtuna)
  • 5-6 kplpunajuuria
  • 70 ghomejuustomurua
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustaapippuria
  • 50 ghasselpähkinöitä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Keitetään punajuuret kypsiksi. Sulatetaan valmiit voitaikinapalat ohjeen mukaan ja kaulitaan ohuemmiksi. Leikataan palat viiteen osaan. Paistetaan paloja parikymmentä minuuttia uunipellillä niin, että toinen pelti on päällä, jolloin palat säilyvät litteinä. Sillä välin silputaan sipulit ja paistetaan ne runsaassa voissa hyvin pehmeiksi, lisätään hiukan suolaa ja mustaapippuria. Laitetaan lähes valmiille voitaikinapaloille sipulisilppu, siivutetut kypsät punajuuret, timjamisilppu ja homejuustorouhe. Rouhitaan päälle hiukan mustaapippuria. Paistetaan paloja vielä niin kauan, että ne lämpiävät kunnolla. Mikäli käytetään pähkinöitä, laitetaan ne palojen päälle vasta ihan paistamisen loppuvaiheessa. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä