Punajuuriruusupiirakka

1 h 10 min
5
0

Punajuuriruusupiirakka

Herkkä punajuuriruusupiirakka maistuu taivaalliselta.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

Pohja

  • 150 gvoita kuutioituna
  • 1 dltäysjyväspelttijauhoja
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • ½ tlsuolaa
  • 1 rklkylmää vettä

Täyte

  • 1 kgpunajuuria
  • 1 kplsipuli kuutioituna
  • 1 kplvalkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 3 kplkananmunaa
  • 3 dlkermaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 rkltuoretta rosmariiniä hienonnettuna
  • 200 gchevreä

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN30 min

Keitä punajuuret melkein kypsiksi. Punajuuret saavat olla hiukan raakoja, tämä helpottaa ruusujen tekoa. Jäähdytä punajuuret hyvin. Punajuuria on reseptissä enemmän kuin piirakkaan tarvitaan. Ruusujen tekoa varten kannattaa kuitenkin olla muutama ylimääräinen keittypunajuuri.

Valmista piirakkapohja nyppimällä voi, jauhot ja suola kulhossa. Lisää vesi ja muotoile taikinaksi. Voitele piirakkavuoka voilla ja painele taikina vuokaan sekä vuoan reunoille. Pistele pohja haarukalla. Paista pohjaa uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Kuori ja kuutioi sipuli. Kuullota sipulia öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää hienonnettu valkosipuli ja rosmariini, kuullota vielä hetki. Levitä sipuliseos paistetun piirakkapohjan pinnalle.

Vatkaa munat ja kerma hyvin sekaisin. Murustele joukkoon chevre. Sekoita hyvin ja mausta mustapippurilla. Lisää täyte piirakkavuokaan.

Kuori punajuuret ja leikkaa kuorimaveitsellä ohueksi nauhaksi. Kääri punajuurinauhasta ruusuja ja asettele ne piirakkatäyteen joukkoon.

Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hiukan väriä. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä