Koko pellillinen herkkua! Punajuuriröstipelti on täynnä ihania makuja – mehevä juures saa kaverikseen itämaisia mausteita ja murennettua fetajuustoa

1 h 5 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
35 min
Punajuuriröstipelti valmistuu helposti uunissa. Suolainen fetajuusto, mausteinen harissatahna ja rouhitut pistaasit ovat täydellinen yhdistelmä mehevän punajuuren kanssa.
GL
KA
0
0
Julkaistu: 19.11.2021


Reseptin ainekset (4–6 annosta)

Punajuuriröstipelti

  • 500 gpunajuuria
  • 250 gperunaa, kiinteää lajiketta
  • 1 sipuli
  • 3kananmunaa
  • ½ dlvehnäjauhoja
  • 2 tljauhettua juustokuminaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlkorianteria
  • 1 tloreganoa

Harissatahna

  • 1 rkukorianteria
  • 2 dltuoretta pinaattia
  • 1valkosipulinkynsi
  • ¾ dloliiviöljyä
  • ¼ tljauhettua korianteria
  • ¼ tljuustokuminaa
  • ½ tlmerisuolaa
  • 1 chili

Lisäksi

  • ½ dlsuolattomia pistaasinsydämiä
  • 100 gfetajuustoa
Tulosta

Punajuuriröstipelti valmistuu näin:

  1. Kuori ja raasta punajuuret ja perunat karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli. Yhdistä raasteet ja sipuli kulhossa. Lisää munat, jauho ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
  2. Levitä seos pellille leivinpaperin päälle ohueksi kerrokseksi.
  3. Paista uunissa 200 asteessa 15–20 minuuttia, kunnes rösti on kypsää ja sen pinta saanut väriä ja rapeutta.
  4. Valmista harissatahna: laita tehosekoittimeen tuore korianteri, pinaatti ja kuorittu valkosipulinkynsi, oliiviöljy, jauhettu korianteri, juustokumina ja merisuola.
  5. Halkaise chili, poista siemenet ja kanta. Paloittele chili ja lisää tehosekoittimeen. Pyöräytä tasaiseksi tahnaksi.
  6. Rouhi pistaasipähkinät. Viimeistele röstipelti murennetulla fetajuustolla, pistaasirouheella ja harissatahnalla.
Kommentoi »