Punajuuripotti

2 h 35 min
4
0

Punajuuripotti

GL
LA
MU
0
4
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Tuomas Kolehmainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1000 gnaudanpaistia
  • 500 gpunajuurta
  • 3 kplsipulia
  • 100 gsalamia (viipaleina)
  • 5 dlvettä
  • 2 tlmustapippuria
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 2 tlrosmariinia
  • 1/4 tlsuolaa
  • 3 rklbalsamiviinietikkaa

Tee näin

2 h 35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN2 h

Leikkaa huoneenlämpöinen liha sekä kuoritut punajuuret ja sipulit reiluiksi paloiksi.

Pane osa salamiviipaleista kylmälle pannulle, paahda ne molemmin puolin ja ruskista lihakuutiot salamin rasvassa. Paista lihakuutiot ja salami pienissä erissä. Kaada lihat pataan, huuhdo pannu vedellä ja kaada liemi pataan.

Lisää punajuuret, sipulit, mausteet ja balsamiviinietikka.

Hauduta punajuuripataa kannella peitettynä liedellä tai 175-asteisessa uunissa 1 1/2–2 tuntia, kunnes liha on mureaa. Lisää tarvittaessa vettä kypsymisen aikana. Tarkista maku ja koristele ennen tarjoilua tuoreella rosmariinilla. Punajuuripotin lisäkkeeksi sopivat puikulaperunat.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä