Punajuuripiiras à la Marika

1 h 25 min
3.7
0

Punajuuripiiras à la Marika

KA
0
3.7
Lukijamme Marikan punajuuripiiraassa on upean pinkki väri ja mehevä sinihomejuustolla ryyditetty täyte. Kosteaan piirakkaan uppoaa myös kesäkurpitsaa ja sipulia, todellinen satokauden hyödyntäjä siis! 
Teksti Marika Engblom
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Taikina

  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlruisjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 100 gmargariinia (rasvaa 60 %)
  • 1/2 dlvettä

Täyte

  • 4 kplpunajuurta
  • 1 kplkesäkurpitsaa
  • 3 kplsipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklruokaöljyä
  • 1 tlmeiramia
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 150 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %)
  • 2 dlruokakermaa
  • 2 kplmunaa
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN45 min

Valmista punajuuripiiras näin:

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon pehmeä rasva ja lisää lopuksi vesi. Puristele seos tasaiseksi.

Voitele Ø 24 sentin irtopohjavuoka. Painele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.

Raasta punajuuret ja kesäkurpitsa karkeaksi ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä kasvikset. Lisää mausteet ja jäähdytä seos.

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Kumoa punajuuriseos pohjalle ja ripottele päälle paloiteltu sinihomejuusto.

Sekoita ruokakerma, munat ja suola keskenään ja kaada seos piirakan päälle.

Paista punajuuripiirasta noin 45 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä