Maku

Punajuuripihvit

1 h
3.6
3

Punajuuripihvit

Teksti Elisa Johansson
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Pihvit

  • 4 kplpunajuurta
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 kplmunaa
  • 1 1/2 dlkorppujauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Paistamiseen

  • 1 rklvoita

Kastike

  • 2 dlkermaviiliä
  • 1 tlpiparjuuritahnaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 tljuoksevaa hunajaa
  • 2 rklpersiljaa (silputtuna)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Keitä pestyjä punajuuria puolisen tuntia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet, mutta vielä napakoita.

Valmista punajuurten kiehuessa kermaviilikastike sekoittamalla kaikki kastikkeen aineet keskenään.

Jäähdytä ja kuori punajuuret. Leikkaa punajuuret 1–2 cm paksuisiksi pihveiksi ja ripottele niille molemmin puolin suolaa.

Leivitä punajuuripihvit. Kierittele puanjuuripihvit ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi vielä korppujauhoissa, jotka on maustettu mustapippurilla.

Paista puanjuuripihvit pannulla voissa kauniin ruskeiksi ja tarjoile kermaviilikastikkeen, keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä