Punajuuriletut eli punaisen paronin räiskäleet

2 h 30 min
0
0

Punajuuriletut eli punaisen paronin räiskäleet

KA
0
0
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 500 gpunajuurta (soseutettuna)
  • 5 kplmunaa
  • 10 dlkevytmaitoa
  • 2 dlohrajauhoja
  • 4 dlhiivaleipäjauhoja
  • 2 tlsuolaa
  • 3 tlrakuunaa
  • 3 rklhunajaa

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN2 h
PASSIIVINEN30 min

Vatkaa juuressoseen joukkoon munat, puolet maidosta sekä ohra- ja hiivaleipäjauhot.

Sekoita tasaiseksi. Lisää loput maidosta ja mausta suolalla, rakuunalla ja hunajalla. Anna taikinan turvota vähintään 30 minuuttia.

Paista taikinasta ohuita punanjuuriräiskäleitä. Tarjoa punajuuriräiskäleiden kanssa kermaviilikastiketta ja keitettyjä perunoita.

•Taikinasta on helppo valmistaa myös meheviä juurespihvejä. Lisää taikinan joukkoon 1 dl ruiskorppujauhoja ja 1 dl palsternakkaa, porkkanaa tai jotain muuta juuresta hienoksi raastettuna. Paista punajuuriletut ohukaispannulla miedolla lämmöllä molemmin puolin.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä